Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 18 Eylül 2014 - 08:04 Yorum: 0

Çinli üniversite mezunları Çince yazamıyor

Üniversiteden mezun Çinlilerin yüzde 30'u Çince dil yetkinlik sınavında başarısız oluyor.

Çinli üniversite mezunları Çince yazamıyor

Çinli üniversite mezunlarının yüzde 30'u Çince yazamıyor. 

China Daily gazetesinin haberine göre, üniversiteden mezun Çinlilerin yüzde 30'u Çince lisan yetkinlik sınavında muvaffakiyetsiz oluyor, yüzde 68'i de 70 puanın altında not alıyor.

 Haberde bir önceki nesile göre bugünün öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının daha az, gençlerin daha fazla aşırı bilgisayar ve cep telefonlarından pratik okumalar yaptığı kaydedildi. Haberde gençlerin Çince ıra yazımında bilgisayar klavyesi ve cep telefonu ekranını kullandığı için ıra yazımını unuttuklarına yer verildi.

 Ayrıca Çinli gençlerin İngilizce öğrenme isteklerinin kendi temel dillerine ciddiyet vermemelerine sebep bulunduğu ve gençler içinde Çince yazamama durumunun Çin Dili ve Kültürü'ne tehdit oluşturduğu kaydedildi.

Çinliler içinde Çince yazamamanın çoğalmasından ötürü Pekin Eğitim İdaresi nedeni ile eğitim reformu kapsamında kimi önlemler alındığı belirtildi. Haberde Pekin Eğitim İdaresi'nin, 2016 yılı itibarıyla lise ve üniversite  giriş sınavlarında İngilizceye oranla Çincenin oranının arttırılacağı ve bu uygulamanın Çin'in başka bölgelerinde de yaygınlaştırılacağı yazıldı.

Muhabir: Mahmut Atanur, Tevfik Durul

ETİKETLER: Çinli , üniversite , mezun , Çince , yazamıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber