Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 16:08 Yorum: 0

Cirit sahasına Zekai Aksakallı’nın ismi önerildi

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele sergileyen Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın isminin Erzurum'daki cirit sahasına verilmesi...

Cirit sahasına Zekai Aksakallı’nın ismi önerildi

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele sergileyen Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın isminin Erzurum'daki cirit sahasına verilmesi önerildi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele sergileyen Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın isminin Erzurum'daki cirit sahasına verilmesini önerdi. Ceylan yaptığı açıklamada, "Ülkemizde haince darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'daki ve Akıncı üssündeki operasyonları yöneten, daha öncede birçok kritik harekette çeşitli görevler alan Erzurumlu Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Dadaşlar diyarının göğsünü kabartmıştır. Zekai Aksakallı'nın askerlerinin cebine koyduğu kâğıtta 8 emir bulunmuştu. Bunlar;

1- Bütün faaliyetlerde yasallık esastır.

2- Başarı için görevlere ve olaylara daima soğukkanlı ve pozitif yaklaşım esastır.

3- Her zaman çözüm ve sonuç odaklı çalışma esastır.

4- Nitelikli, yetişmiş, özgüveni tam ve vazife için adanmış insan gücü her şeyden daha önemlidir.

5- Değişik coğrafya, durum ve şartlara göre yüksek durumsal farkındalığa dayalı bireysel ve kurumsal güvenlik anlayışı esastır.

6- Her türlü ortamda adalet, merhamet, karşılıklı güven, itimat, saygı, kalben bağlılık ve birbiri için canını veren birliktelik oluşturmak herkesin temel görevidir.

7- Kural hatası, kan gözyaşı ve başarısızlık demektir.

8- Durum ve şartlar ne olursa olsun teslim ve esarete düşmek düşünülemez, şahadet esastır.

Bu emirlere bakıldığında da Zekai Aksakallı'nın vatanına ve Türk milletine ne kadar çok bağlı olduğu açıkça görülmektedir. Zekai Aksakallı'dan duyulan bu gurur nedeniyle de Erzurum Cirit Sahasına Zekai Aksakallı'nın isminin verilmesini kıymetli yetkililere önermekteyiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber