Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Ağustos 2016 - 14:54 Yorum: 0

Çizen "Türk Kızılayı 52 bin hisse kurban kesecek"

Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, kurumun Kurban Bayramında vekaleten 52 bin hisse kurban keseceğini, kurban etlerinin konserve haline...

Çizen 'Türk Kızılayı 52 bin hisse kurban kesecek'

Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, kurumun Kurban Bayramında vekaleten 52 bin hisse kurban keseceğini, kurban etlerinin konserve haline getirilerek Türkiye ve yurt dışında ihtiyacı olan insanlara yıl boyunca dağıtılacağını belirtti.

Çizen, yaptığı açıklamada, kurban hisselerinin, Kızılay'ın bütün bankalardaki hesaplarından nakit olarak bağışlanabildiği gibi Türk Kızılayı'nın 168 Çağrı Merkezi'nden telefonla, online internet sitesinden ve doğrudan Kızılay şubelerinden de yapılabileceğini kaydetti.

"Vekaletle kesilen kurbanlar 1,5 milyon insana ulaşacak"

Yurt dışında 30 ülkede, 31 bin kurban kesilip dağıtılacağını aktaran Çizen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yapacağınız vekaletle kurban bağışı sayesinde, yurt içi ve yurt dışında 1,5 milyon ihtiyaç sahibi insana kurban eti ulaşacak. Bağışlarınızla alınarak vekaleten kesilen kurbanlıklarınız, Et ve Süt Kurumu'na ait 5 kombinada İslami şartlara uygun şekilde, din görevlileri ve veterinerler kontrolünde isim okunarak noter huzurunda kesilecek. Kurban etlerinden, 800 gramlık, 400 bin adet kavurma yapılarak yıl boyunca ihtiyacı olan insanlara ulaştırılacak."

Çizen, yurt içi kurban bağış bedelinin 740 lira, yurt dışı bağış bedelinin ise 475 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber