Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 21 Nisan 2018 - 11:24 Yorum: 0

Cizre arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin ortak çalışmasıyla yapımı bitme aşamasına gelen ve hizmete açıldığında ilçenin su sorununu...

Cizre arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin ortak çalışmasıyla yapımı bitme aşamasına gelen ve hizmete açıldığında ilçenin su sorununu çözecek olan Cizre arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı.

Cizre arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Su arıtma tesisindeki çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan; "Önceden vatandaşlarımız Dicle akar Cizre bakar diyorlardı şimdi ise Dicle akar Cizre içer diyecekler. Arıtma tesisimizde test çalışmaları başladı, inşallah mayıs ayı içerisinde hizmete girecek ve Cizre 7 gün 24 saat suya kavuşacak " dedi.

Mayıs ayında hizmete açılacak olan içme suyu arıtma tesisinin günde 100 bin yılda ise 36 milyon 500 bin metreküp su arıtma özelliğine sahip olan tesis ile Cizre'ye 2050 yılına kadar menba kalitesinde içme suyu temin edileceği belirtildi.

Cizre arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı

Cizre arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber