Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Ocak 2015 - 22:38 Yorum: 0

Cizre'deki gerginlik

Şırnak Valisi İpek:

Cizre'deki gerginlik

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre'deki gerginliğe ilişkin, "Kobani’deki çatışmalar, Cizre’de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye’ye yayılması ve Türkiye’nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı" dedi.

Vali İpek, bir otelde Bartın Emniyet Müdürlüğüne atanan Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu için düzenlenen veda yemeğinde, Şırnak'ın Türkiye'nin nabzının ve kalbinin attığı bir yer olduğunu söyledi.

Şırnak'ın yıllar önce, batı illerine haftada 8-10, yılda ise ortalama 300 şehit cenazesinin gönderilmesiyle anıldığını, kentin bugün olumsuz olaylarla anılmasına karşın hiç şehit verilmediğini belirten İpek, şöyle konuştu:

"Şırnak yine olaylarıyla provokasyonlarıyla  kavgalarıyla gürültüleriyle  olumsuzluklarıyla maalesef anılıyor ama bir yıl içerisinde Allah'a şükür hiç şehit vermedik. İnşallah bundan sonra da hiç olmaz. Çünkü bir evlat, polis, asker, subay ve müdür kolay yetişmiyor. Kobani olaylarında Türkiye’de 40'a yakın insanımızı kaybettik. Türkiye’de en yoğun olayların olduğu illerin 2-3 katı olay olmasına rağmen şehrimizde hiçbir güvenlik görevlimizi kaybetmediğimiz gibi hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik. Bu devletin görevlileriyle hep beraber bıçak sırtında götürülen bir sürecin sonucu oldu. İnsanların uzaktan konuşması kolay. Hem devletin bayrağını 365 gün her yerde dalgalandırılması hem de şehit vermemesi, vatandaşının da ölümüne sebep olmadan bu süreci götürebilmesi çok önemliydi."

 

- "İkinci Kobani olaylarını başlatmak istiyorlardı"

 

Vali İpek, 27 Aralık'taki Cizre olaylarına gelinceye kadar, kentte can kaybı olmadığını söyledi.

Maalesef 27 Aralık'taki olaylarda birkaç can kaybı yaşandığını dile getiren İpek, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin genel kamuoyu algısında, Cizre olayları ikinci Kobani’nin Türkiye’de başlatılması için start verildiği yönünde anlaşıldı. Belki de bu böyleydi. Çünkü Kobani’deki çatışmalar, Cizre’de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye’ye yayılması ve Türkiye’nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı. Fakat büyük bir dirayet ve kararlılıkla ne buradan, ne buradan insanların ölmesine izin vermeyen müdahaleler yaptık.

Herkes tarafından tenkit edilebilirdik, herkes tarafından takdir edilebilirdik. Biz hiçbir tenkidi dikkate almadık. Dikkate almamamızın sebebi tek bir şey için. Halkımızın can kaybını en aza indirebilmek. Polisimizden askerimizden şehit vermemek ve Şırnak'ın her noktasında, güvenliği sağlayabilmek ve devletin varlığını gösterebilmek. Bu anlamda da çok ciddi başarılar elde ettik.  Bundan sonra da görev alacak arkadaşın aynı hassasiyetle görev yapacağını bildirmek istiyorum."

İpek, çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağını vurguladı. Çok ciddi bir süreçten geçildiğini, çözüm sürecinin Türkiye'de bin yıllık kardeşliği tekrar yaşatabilmek ve kurabilmenin en önemli adımı olduğunu aktaran İpek, şöyle devam etti:

"Bunu baltalayanları lanetliyoruz. Emek verenleri de kutluyoruz. Şırnak’ı bir laboratuvar haline getirip, Türkiye’yi Şırnak üzerinden karıştırıp, Suriye’ye benzetmeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ama bunu yaparken, devletin hem şefkatini göstereceğiz, hem de kadife eldiven içindeki yumruğunu göstereceğiz. İkisini birlikte götürebildiğimiz sürece başarılı sayılırız." 

İpek, Bartın Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aydoğdu'nun görev yaptığı sürede herkesin beğenisini ve takdirini kazandığını ifade ederek, yeni Emniyet Müdürü Celal Sel'e de başarılar diledi. 

Veda yemeğine Vali İpek'in yanı sıra, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne atanan Sel ve kurum müdürleri katıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber