Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Asayiş 27 Ocak 2015 - 18:38 Yorum: 0

Cizre'deki gerginlik

Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal: "(Nihat Kazanhan'ın ölümü) Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir"

Cizre'deki gerginlik

ŞIRNAK (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin, "Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir" dedi.

Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Mehmet Can Çağlayan, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yılmaz ve Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ile Cizre'ye giden Ünsal, Nihat Kazanhan'ın yaşamını yitirdiği Yafes Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Ünsal, burada yaptığı açıklamada, olayın gündüz vakti, çocukların sokakta oynadığı sırada gerçekleştiğini belirterek, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Bu olay Türkiye'de faili meçhuller tarihi bakımından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir" diyen Ünsal, şunları kaydetti:

"Nihat kardeşimizin kafatasından çıkan mermiden silahın izini sürmek mümkün değildir. Dolayısıyla bu, Türkiye de gerçekten bir ilktir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Aksi takdirde faili meçhullerin çok daha rahat işlenebileceği bir silah türünün devreye sokulduğu konusunda rahatlıkla fikir yürütebileceğimiz bir durum söz konusu olur."

- Soruşturma dosyasına gizlilik kararı 

Ünsal, soruşturma dosyasına savcılık tarafından gizlilik kararı konulduğunu hatırlatarak, kararın kaldırılması gerektiğini savundu.

"Neyi kimden gizlediklerini gerçekten merak ediyoruz" ifadesini kullanan Ünsal, Kazanhan'a Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

Ünsal ve beraberindeki heyet daha sonra Kazanhan'ın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı ile makamında görüşen heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber