Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Nisan 2014 - 20:28 Yorum: 0

CKFA Cup Antalya

Çocuklardan oluşan 8 futbol takımının mücadele ettiği CKFA Cup sona erdi

CKFA Cup Antalya

ANTALYA (AA) - Çocuk futbolcuların yer aldığı 8 takımının mücadele ettiği CKFA Cup Antalya'da, Belçika'dan Beringen Futbol Akademisi şampiyon oldu.

Cevat Köprübaşı Futbol Akademisi (CKFA) adına düzenlenen ve Susesi Luxury Resort Otelin konaklama ve organizasyon sponsorluğunda sosyal sorumluluk projesi olarak İstanbul'dan Antalya'ya taşınan CKFA Cup sona erdi.

İki yıldır İstanbul'da düzenlenen, bu yıl ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında Susesi Çocuk Festivali etkinlikleri adı altında Antalya'ya taşınan turnuvada, Belçika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İstanbul, Van, İzmir ve Antalya'dan 8 takım mücadele etti.

Belek Turizm Merkezi'ndeki Susesi Sport Center'da yapılan turnuva, çocukların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Belçika'dan Beringen Futbol Akademisi'nin şampiyonluğa ulaştığı organizasyonda ikinciliği, KKTC'den Çetinkaya Türk Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Cevat Köprübaşı Futbol Akademisi elde etti.

İlk üçe giren takımlar kupalarını aldı. Diğer takımların oyuncularına da madalya ve hediyeler verildi.

Vuslat Doğan Sabancı, fair-play özel ödülünü maçta kendi takımı lehine verilen hakem kararını düzelttirmesi sebebiyle İzmir Fırtına ekibinden eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in oğlu Cem Özgener'e verdi.

Ayrıca en iyi kaleci ve gol kralı kategorilerinde de ödüller verildi.

Etkinliğe katılan Galatasaraylı futbolcu İzet Hajrovic, turnuvada bulunmaktan çok mutlu olduğunu, kendisinin de çocukken böyle turnuvalarda çok fazla oynadığını ve en önemli tecrübelerini buralarda kazandığını söyledi.

Bu tür etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini belirten Hajrovic, şunları ifade etti:

"Çocuklar böyle turnuvalarda çok fazla deneyim kazanacaklar. Bu tür turnuvalarda çok fazla arkadaş edindim. Böyle uluslararası turnuvalar kültürlerin paylaşımı, arkadaşlık ve takım ruhu açısından önemli. Önemli olan pozitif olmak ve disiplinli çalışmak. Sürekli çalışmaları öneririm. Bunu başardıkları sürece benim veya dünyanın ünlü futbolcuları gibi üst seviyelere ulaşacaklardır."

Turnuvaya katılan minik oyunculardan yoğun ilgi gören Hajrovic, birçok forma imzaladı ve çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki yıllarda daha büyük organizasyonlarla etkinliğin devam etmesi dileğinde bulunarak "Umarız çocuklar bu tür festivallerle iyi vakit geçirecek. Kaynaşacak ve kültür paylaşımıyla dünya barışına önemli katkı sağlayacaklardır" dedi.

Daha önceki yıllarda kırsal bölgedeki çocukları ilçedeki çeşitli otellerde ağırladıklarını hatırlatan Rüstemoğlu, bu yıl daha fazla otelin katılımıyla çocukların farklı otellerde vakit geçirmelerini sağlayacaklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber