Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Ekim 2014 - 17:07 Yorum: 0

Cobar Esed güçlerinin saldırıları sonrasında harabeye döndü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Cobar semtinin Esed güçlerinin saldırıları sonrasında harabeye döndüğü bildirildi.

Cobar Esed güçlerinin saldırıları sonrasında harabeye döndü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Cobar semtinin Esed güçlerinin saldırıları sonrasında kalıntıya döndüğü bildirildi.

Bölgedeki mahalli aktivistlerden Yusuf el-Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzen birliklerinin hava ve kara saldırıları Cobar semtinin kalıntıya döndüğünü, şehirde isabet almayan bina kalmadığını belirterek, 'Esed güçlerinin hummalı bombardımanı itibarı ile bölgenin alt yapısı çöktü. Bölgede hal fazla aşırı kötü. Fırınlar çalışmıyor. Hava saldırılarında yaralananlara yapılacak müdahale için hiç bir tıbbi gereç yok. Burada kalan bir kaç aile zor şartlar altında hayat savaşı veriyor' dedi.

Bustani, başkentin şark kesimlerine açılan kapısı olması itibarı ile Cobar'ın stratejik öneminin bulunduğunu vurgulayarak, 'Eğer Cobar bölgesi düzen güçlerinin eline geçerse, Esed güçleri rahatlıkla Doğu Guta'yı kontrol altına alır' ifadesini kullandı.

Rejime ilişkin harp uçaklarının hemen her gün alanı bombaladığını aktaran Bustani, 'Silahlı muhalifler, düzen güçlerine Cobar'da geçit vermiyor. Bundan ötürü hükümet güçleri ağır silahlarla saldırmalarına karşın bölgenin denetimini sağlayamıyor' diye konuştu.

'Cobar'da kimyasal gaz kullanıldı'

Bustani, Esed rejimine ilişkin güçlerin semtte bir kaç defa kimyasal silah saldırısında bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

'Rejim, ağır silahlar ve kimyasal gazlarla Cobar'a saldırmasına karşın silahlı muhalifler alanı terk etmedi. Cobar rejim güçlerine mezar oldu ve olmaya da devam edecek.

ETİKETLER: Suriye , Şam , Esed , güç , saldırı , harabe
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber