Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Siyaset 07 Temmuz 2015 - 22:23 Yorum: 0

Çocuğun adı artık konmalı!

7 Haziran milletvekili genel seçiminin üzerinden tam tamına 1 ay geçti…

Çocuğun adı artık konmalı!

7 Haziran milletvekili genel seçiminin üzerinden tam tamına 1 ay geçti…

Bu gidişle biraz daha zaman geçecek, henüz hükümeti kurma görevi kimseye tebliğ edilmediği gibi, siyasi parti liderleri her fırsatta “erken seçimi” dillendirmeye başladı.

Koalisyon olmaz, olamaz.

Bu sözü yapılan anketler destekliyor.

15.06.2015 tarihinde “Seçim sonucu “Tekrar Seçim”i gerektirecek” başlığı ile yazdığım makalemde yeniden seçim gerektiğini ayan beyan yazmıştım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma konusunda görevlendirme yapması beklenirken,  hükümeti kurma görevi ilk olarak verilecek olan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da söylemeye başladı.
 
AK Parti-CHP koalisyonu olasılığı imkansız gibi, CHP yönetimi, mevcut görüşmelerden bir sonuç çıkmayacağı öngörüsünden hareketle, erken seçimin CHP'ye oy kazandıracağı düşüncesiyle, MHP'nin de sıcak baktığı bir erken seçimi sürekli gündeminde tutuyor.
 
Olabilirliği yüksek ihtimal AK Parti- MHP koalisyonu ve iki partinin de seçim sonrası birbirleriyle ilgili tavırlarına bakacak olursak, giderek daha fazla yakınlaştıkları gözlemlense bile MHP’nin tabanı böyle bir koalisyona karşı.
 
AK Parti- HDP koalisyonu olmaz, olamaz böyle bir koalisyon gelecek seçimde her iki partiye de ciddi oy kaybı yaşatır.
 
Adı konmalı artık, çocuk doğacak ama 3 gün önce ama 3 gün sonra, zor olanı bence bu ya normal doğum ya da kürtaj!
 
Türkiye’nin geleceği için biran önce konu netlik kazanmalı.
 
Erken seçim olursa, adaylar nasıl belirlenecek?

Malatya için en önemli konu bu, vatandaş açısından.
 
Malatyalı seçmen noter görevi yapar gibi dayatılmış adaylara mı oy verecek, yoksa kendini temsil yetkisi vereceği vekili seçme özgürlüğüne kavuşacak mı?
 
Bekleyip göreceğiz…
 
Malatya’da, AK Partili belediyeler, Ramazan ayını iyi kullandı ve kullanmaya devam edecek ‘toplu iftar’ programları tahminlerimce 2-3 puan artıracak olası bir erken seçimde.
 
16 yıllık gazetecilik hayatımda bu kadar toplu iftarın verildiğine şahit olmamıştım.
 
Sakın ola yanlış anlaşılmaya, ‘iftar yemeğine oyunu satacaklar” demek istemiyorum ama illa ki bir sempati artacaktır.
 
Genç Parti 2002 genel seçimlerinde “dürümle-dönerle” Türkiye genelinde yüzde 7 gibi bir oy almıştı ve Malatya’da da o zaman ki nüfus oranına göre azımsanamayacak oy almıştı,

Birden hatırıma geldi de...

Murat Çelik

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber