Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 20 Kasım 2017 - 14:08 Yorum: 0

Çocuğun emziğini tuvalet girişine attılar

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı'na bağlı kreşte görevli öğretmenin uyutmaya çalıştığı çocukların emziklerini ve yastıklarını tuvalet girişine...

Çocuğun emziğini tuvalet girişine attılar

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı'na bağlı kreşte görevli öğretmenin uyutmaya çalıştığı çocukların emziklerini ve yastıklarını tuvalet girişine atmaları aileleri rahatsız etti. Görüntüleri izleyen aile öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Günay Soluk Anaokulu'nda öğretmen K.K.'nin 4 yaşındaki A.Y.'ye olan davranışlarını, Nisan ayında, kreş ablası F.K.'nın cep telefonuna çektiği görüntülere öğretmen baba D.Y. ile anne Z.Y. tesadüfen ulaştı. Görüntülerde kreş öğretmeni K.K., 4 yaşındaki erkek çocuğu A.Y.'yi uyuması için yatağına yatırırken, yastık, battaniyesi ve ağzındaki emziği yatağın yanındaki tuvalet girişine attığı daha sonra ise çocuğa bunları tekrar getirterek emziğini zorla çocuğun ağzına soktuğu görüldü. Bu sırada tuvaletten çıkan başka bir çocuğa da öğretmen K.K.'nin yastıkla vurduğu görüldü.

"Görüntü ya internete düşerse"

Görüntüyü çeken sınıf ablasının öğretmeni görüntülerin "internete düşerse" diye uyarması dikkat çekti. Görüntüleri izleyen anne ve baba kreşle görüştü. Okul yönetimi öğretmen K.K. görüntüleri çeken kreş ablası F.K. ve Okul Müdürü S.E.'nin işine son verdi. Daha sonra adli soruşturma yapılmadığını öğrenen aile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ailenin avukatı Hamza Nuh Özer Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı'na bağlı anaokulunda üzücü bir olay meydana geldiğini belirterek, "Biz bu olaydan mağdur olan çocuğun velisine ulaşan bir görüntü sayesinde haberdar olduk. Bu videoda görünen görüntülerde çocuğun öğretmeninin çocuğa kötü muamelede bulunduğu ki bu kötü muamelenin kapsamı kabul edilebilir bir kapsam değil. Çünkü çocuğun okuldaki kreşteki kullanmış olduğu yastığı ve kullanmış olduğu emziği oradaki tuvalete atıyor. Oradan aldıktan sonra yastığı tekrar çocuğun kullanımına sunuyor. Emziği de ağzına sokuyor. Biz bu görüntülerin tamamıyla suç olduğunu kanaatine vardık. Olay bundan 6 ay önce gerçekleşmiş. Vakfın sorumluları da bundan haberdarlar. Velide bizden önce okula ulaşmış adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını talep etmiş. Fakat aradan geçen zamana rağmen adli ve idari soruşturma başlatılmayınca bize geldi. Vakıf sadece görevden uzaklaştırma ve işten çıkarma gibi bir işlem yapmış. Bu olayın cezası bu kadar basit olmamalı biz bu kişilerin başka yerde işe başladıklarının duyumunu aldık ve buna müdahale etmek gerektiği kanaatine vardık" dedi.

İkisi de öğretmen olan çocuğun ailesinin ise İzmir'e tayin oldukları ve kentten ayrıldıkları öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber