Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Ekim 2014 - 11:23 Yorum: 0

Çocuğunu vatanında büyütmek istiyor

Ülkelerindeki savaştan 4 günlük bebeğiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt aile, "ilaf" adını verdikleri çocuklarını köylerinde büyütmeyi arzu ediyor

Çocuğunu vatanında büyütmek istiyor

ŞANLIURFA (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Ülkelerindeki savaş nedeniyle eşi ve 4 günlük bebeğiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Hüseyin Hamo, yaşam anlamına gelen "İlaf" adını verdiği çocuğunu köyünde büyütmek istiyor.

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ailesiyle köylerinden kaçmak zorunda kalan Hamo, Suruç ilçesine bağlı Yönlü köyündeki sığındıkları akrabaları sayesinde eski bir okulu kendilerine ev yaptı.

Çocuğuna yaşam anlamına gelen "İlaf" ismini veren Hamo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların köylerine kadar gelmesi üzerine kaçarak sınıra geldiklerini söyledi.

Sınırda 4 gün bekledikten sonra Türkiye'ye geçtiklerini anlatan Hamo, şöyle konuştu:

"Olaylar başladığında çocuğum 4 günlüktü. Karımın ve çocuğumun sağlık durumu iyi. Sınırdan geçince çocuğumu muayene ettiler ve ilaç verdiler. Ailemle buralarda perişan olduk. Köyümüzde her şeyimiz vardı. Burada iş yok, güç yok, paramız yok ve zor durumdayız."

Köylerine bir an önce tekrar dönmek istediklerini dile getiren Hamo, tek isteklerinin çocuklarını kendi vatanlarında büyütmek olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber