Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 30 Haziran 2016 - 11:48 Yorum: 0

Çocuk Ameliyatları İçin Yaz Tatili İyi Bir Fırsat

Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, çocukların "aciliyeti olmadığı" için bekletilen sünnet, geniz...

Çocuk Ameliyatları İçin Yaz Tatili İyi Bir Fırsat

Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, çocukların "aciliyeti olmadığı" için bekletilen sünnet, geniz eti, bademcik ve fıtık gibi ameliyatlarının yaz tatilinde yaptırılabileceğini söyledi.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Parlakgümüş, çocuklarda sünnet, bademcik, fıtık, geniz eti, hipospadias (yarım sünnet), dil bağı gibi ameliyatların tatilde yapılmasını birçok yönden çocuğa ve aileye avantaj sağladığını belirtti. Parlakgümüş, "Yaz tatilinde çocuklar ameliyat olduğunda öncelikle okul hayatına olumsuz yansıma yapmıyor. İyileşme süreci 2-7 gün sürüyor. Psikolojik olarak ameliyat geçirme dönemini çok daha sağlıklı atlatıyor. Okul açıldığında sağlıklı ve morali yüksek bir şekilde arkadaşlarının arasına katılıyor" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, sünnet konusunda da uyarıda bulunuyor. Parlakgümüş, psikolojik olarak etkilenmeyecek ve kendini hazır hisseden çocukların sünnet operasyonunun lokal anesteziyle, diğerlerinin ise genel anestezi altında gerçekleşmesini öneren Op. Dr. Parlakgümüş, "2-5 yaş arası, cinsel kimliğin kazanıldığı yaş olduğu için lokal anestezi önermiyoruz. Ayrıca sünneti kesinlikle hekim yapmalı. İşin ehli olmayan kişilerin yaptığı sünnet operasyonları, geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açabiliyor.'uyarısında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber