Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Çocuk istismarı ile eğitimli mücadele

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı ile mücadele kapsamında devam ettiği çalışmalarını, istismara karşı bilinçlendirme ve farkındalık...

Çocuk istismarı ile eğitimli mücadele

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı ile mücadele kapsamında devam ettiği çalışmalarını, istismara karşı bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amaçlı eğitimlerle sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, çocuk istismarına karşı birçok projenin hayata geçirildiği bildirildi. Özellikle, "Beni Duy" ve "Düşlerime Dokunma" projeleriyle, çok sayıda çocuk ve ebeveyne ulaşan Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı konusunda vatandaşların bilinçlenmesi ile ilgili önemli gelişme sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, çocuklara yönelik "Düşlerime Dokunma" ve ebeveynlere yönelik "Beni Duy" projeleriyle, 2016'nın ilerleyen günlerinde ve 2017 yılında da Mersinlileri "çocuk istismarı" konusunda bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Barosu ile çocuğa yönelik cinsel istismarla mücadele konusunda yaptığı işbirliği kapsamında, çocukların bilinçlendirilmesini amaçlayan "Düşlerime Dokunma Projesi" ile çocuklar, psikodrama hocaları eşliğinde çeşitli oyunlarla, sahip oldukları haklar ve çocuk istismarı hakkında bilgi sahibi olurken, bir taraftan da eğlenerek öğreniyor. Proje kapsamında verilen eğitimlerde çocuklara, cinsel istismarı tanımlayabilme, tehdit edilse bile anne babasından saklanacak sırları olmaması gerekliliği, iyi dokunma ve kötü dokunma arasındaki farkı anlayabilme ve kendini bu eylemlere karşı koruyabilme konularında bilgiler veriliyor.

Düşlerime Dokunma Projesi ile 2016 yılı içerisinde 2 bin 770 öğrenciye çocuk ihmal ve istismarı konusunda bilinçlendirme eğitimi verildiği belirtilirken, aynı amaç doğrultusunda oluşturulan "Beni Duy Projesi" kapsamında da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği arasında protokol imzalandığı bildirildi. İmzalanan protokolün ardından çocukların cinsel dokunulmazlıklarına karşı işlenen suçlar konusunda, 2016 yılı içerisinde 765 ebeveyne bilinçlendirme ve eğitim çalışması yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, hala devam eden "Beni Duy" ile "Düşlerime Dokunma" projeleri ve yapmış olduğu işbirliği çalışmalarıyla çocuk istismarı mücadelesini sürdürmeye devam edeceği ve projelerin etkinlik takvimleri ile ilgili bilgilerin ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacağı aktarıldı.

Çocuk istismarı ile eğitimli mücadele

Çocuk istismarı ile eğitimli mücadele

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber