Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Nisan 2018 - 12:58 Yorum: 0

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı yapıldı.

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı yapıldı. Çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, refahlarının yükseltilmesi, ihmal ve istismarlarının önlenmesi amacıyla çocuk ve ailelerine yönelik hizmet veren kamu kurumları ile koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesini izleyen, il ve ilçe koordinasyonlarını ve sekretaryalarını kapsayan Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı Diyarbakır Şehitlik Çocuk Destek Merkezinde yapıldı.

Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, İş- Kur İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla Şehitlik Çocuk Destek Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sokakta çalışan, çalıştırılan ve madde bağımlısı çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici kararlar alındı.

450 dezavantajlı çocuğun faydalanacağı, Sur Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen ve SODES kapsamında desteklenen "Ben Çocuğum İşçi Değil" ve yine SODES kapsamında desteklenen Şehitlik Çocuk Destek Merkezi tarafından yürütülen "Bir Yol Var Umuda" projeleri hakkında komisyona bilgi verildi.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik yapılan hizmetler ve Valilik tarafından oluşturulan mobil ekip çalışmaları değerlendirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber