Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 17:33 Yorum: 0

Çocuk koruma kanunu il koordinasyon toplantısı yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi başkanlığında düzenlenen Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısına,...

Çocuk koruma kanunu il koordinasyon toplantısı yapıldı

Erzurum'da Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi başkanlığında düzenlenen Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü Adli Büro Amiri Adem Atasoy, Çalışma ve İŞ KUR Şube Müdürü Abdulkadir Mutlu, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğinden Astsubay Caner Yıldırım, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Utku Ağırbaş , İl Müftülüğü Şube Müdürü Zafer Güneş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Samih Kır, Yakutiye Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Soysal katıldı.

Vali Yardımcısı Terzi, burada yaptığı konuşmada çocuklara hizmet veren kurumlarının koordinasyonunu sağlamak ve bu alandaki eksikleri gidermek için çocuk koordinasyon toplantısının önemli olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İlbaş ise koruyucu ve destekleyici tedbir kararları ve il müdürlüğünün çocuk hizmetleri konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantı gündemiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunan İlbaş, "Suriyeli çocukların eğitim durumları, Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde danışmanlık tedbiri uygulamalarında uygulayıcıların eğitimden geçirilmesi, sürecin verimliliği için kurumlar arası işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi, danışmanlık veya eğitim tedbiri kararlarının gecikmeden uygulanabilmesi için mahkemelerce alınan kararların direkt çocukların ikamet ettiği ilçe milli eğitim müdürlüklerinden talep edilmesi, danışmanlık tedbir kararlarının uygulanmasında mahkemelerce gönderilen yazılarda çocuğun yaşının eğitim öğretim çağının dışına çıkıp çıkmadığının gözden geçirilmesi gibi konularda ilgili kurumlarla işbirliği yapılacak ve sorunların çözümü sağlanacak" dedi.

İl Koordinasyon toplantısı görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla sona erdi.

Çocuk koruma kanunu il koordinasyon toplantısı yapıldı

Çocuk koruma kanunu il koordinasyon toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber