Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Ağustos 2014 - 16:13 Yorum: 0

Çocuk oyunları eğitmenlerine ğitim

KAYSERİ (AA) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) bünyesindeki Tombik ve Mendil Kapmaca oyun grupları eğitmenlerine eğitim verildi.ÇOSKK Başkanı Oktay Yerlikaya, AA muhabirine...

Çocuk oyunları eğitmenlerine ğitim

KAYSERİ (AA) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) bünyesindeki Tombik ve Mendil Kapmaca oyun grupları eğitmenlerine eğitim verildi.

ÇOSKK Başkanı Oktay Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta sürecek eğitimlere 15 eğitmenin katıldığını söyledi.

2009 yılında kurulan konfederasyonun bugün 50 bin üyeye ulaştığını 81 ilde teşkilatlanıldığını ifade eden Yerlikaya, bu oyunların gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için farklı zaman dilimlerinde eğitmenlere eğitimler verdiklerini belirtti.

Mendil Kapmaca grup oyunlarının içinde, mendil kapmaca, fare seksek, tel seksek ve çelik çomak oyunlarının bulunduğunu dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Mendil kapmaca oyunu takım oyunu, spor salonlarında veya spor sahalarında oynanabilen bir oyun. Fare sek sek veya tel seksek ise evde bireysel de oynanabilen oyunlar. Hatta aile içinde bireyler arasında da oynanabilir. Hem ferdi hem takım olmak üzere iki ana oyun gruplarını belirleyerek bir grup haline getirdik. geleneksel oyunlarımızı güncelledik, günümüz algısı doğrultusunda paket programı haline getirdik. Bütün ülkemizde yaygınalştırmaya çalıştık. Tombik oyun grubu da çeşitli yerlerde 7 kremit, 9 kremit, dalya gibi isimleri olan oyunumuz. Türk coğrafyası dediğimiz bütün bölgede en aktif bir şekilde oynatılan bir oyun. Stratejik oyundur. Bu oyun grubumuzda da tombik, üç taş ve dokuz taş oyunlarımız var. Burada da tombik oyunu takım oyunu. Çocuklarımızın özellikle bir takım içinde kendilerini geliştirebilmelerine imkan tanıyor. Diğeri de ferdi oyun olmak üzere kişisel gelişmini sağlaması adına oynanan bir oyun. Bu oyunlarımızın öğretilebilmesi için farklı meslek gruplarındaki eğitmenlere eğitim veriyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber