Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Eylül 2017 - 17:13 Yorum: 0

Çocuk Üniversitesi ikinci mezunlarını verdi

Kırıkkale'de geçen seneden beri uygulanmaya başlanan Çocuk Üniversitesi Projesi ile küçük yaştaki öğrenciler kep atma sevinci yaşadı.

Çocuk Üniversitesi ikinci mezunlarını verdi

Kırıkkale'de geçen seneden beri uygulanmaya başlanan Çocuk Üniversitesi Projesi ile küçük yaştaki öğrenciler kep atma sevinci yaşadı.

Çocuk Üniversitesi Projesi Kırıkkale Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün ortak projesi, proje kapsamında müdürlük bünyesinde bakımı sağlanan çocuklar, üniversitedeki birimlerle tanışıyor, mesleklere ve üniversiteye dair bilgiler ediniyor. Bu sene üniversite bünyesinde öğretim görevlileri tarafından çeşitli fakültelerde eğitim alan minik öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesinde kendi eserlerini yapma imkânına da sahip oldular. Bu etkinlik kapsamında eğitim gören 15 öğrenci Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Fakültesi Nurettin Topçu Konferans Salonunda diplomalarını aldılar ve kep attılar.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "İki yıldır Çocuk Üniversitesi Projesi kapsamında toplumun daha fazla ilgi göstermesi gereken çocuklarla alakadar oluyoruz. Bu hakikaten çok büyük bir sürur, çok büyük bir iftihar kaynağıdır. Bu çocuklar, ellerinden tutulması gereken çocuklar, şefkatle başları okşanmalı, bu tür imkânlar öncelikle açılmalı. Çocuklar bu yaşlarda fakültelerimize uğradılar. Orada hem o mesleğin mensubu hocalarla, orada okumakta olan bazı öğrencilerle karşılaştılar, hem de oradaki ortamları teneffüs ediyorlar ve onları meslekler hakkında da bilgi sahibi kılmış oluyoruz. Belki daha da önemlisi, çocuklarımıza bu ortamlarda zaman geçirme fırsatı sağlayarak onlara mutlu zaman geçirme olanağı veriyoruz" dedi.

"Onlarla ilgili yüksek hedeflerimiz var"

Kendi sorumluluklarındaki çocuklarla ilgili yüksek hedeflere sahip olduklarını dile getiren Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Uğurlu, "Kırıkkale koruma ve bakım altında olan 200'e yakın evladımız var. Kurum olarak biz çocuklarımızı öyle bir sahiplenmişiz ki anneleri ve babaları yerine koyuyoruz kendimizi. Vatanını ve milletini seven akademik başarıları yüksek, yeteneklerini ortaya çıkaran, hayallerinin peşinde koşan, hayallerini gerçekleştirmeye çalışan toplum değerleriyle örtüşen hal ve hareketler içerisinde olan evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Kurumsal olarak bu hedeflere tek başına ulaşamayız, kamuoyunda bu işin çok sayıda gönüllüsü olması, kamuoyunda bizim çocuklarımıza karşı olan ön yargıların yıkılması, onları uygun rol modellerle karşılaştırmak ve diğer kamu kurumlarının da bizim çocuklarımıza aynı hassasiyetle yaklaşarak, bizim hedeflerimiz konusunda bize destek olması bizim için çok önemli. Bir yerden, bir ışık ve el uzatma gördüğümüz zaman biz çok mutlu oluyoruz ve orayı çok seviyoruz" şeklinde konuştu.

Çocuk Üniversitesi ikinci mezunlarını verdi

Çocuk Üniversitesi ikinci mezunlarını verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber