Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

Çocuk yaşlı demeden vatan topraklarına dönüyorlar

Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından dün 327 kişilik ilk sivil grup Suriye topraklarına dönerken, bugün de Türkiye'nin çeşitli...

Çocuk yaşlı demeden vatan topraklarına dönüyorlar

Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından dün 327 kişilik ilk sivil grup Suriye topraklarına dönerken, bugün de Türkiye'nin çeşitli illerinden Karkamış'a gelen 120 Suriyeli Cerablus'a geçiş yaptı.

Suriye'deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan her yaştan Suriyeli dün olduğu gibi bugün de Karkamış Gümrük Kapısı'na akın etti. Karkamış Gümrük Kapısı'nın sivil geçişlere 2 yıl sonra yeniden açılmasının ardından geçişlerin ikinci gününde de hareketlilik yaşanıyor. Suriyeli vatandaşlar Göç İdaresi Gaziantep İl Müdürlüğü'nün Karkamış'ta oluşturduğu mobil hizmet bürosunda kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra Karkamış Gümrük Kapısı'na gelerek Cerablus'a geçiş yaptılar.

İlk gün 327 kişi vatanına döndü

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'a ilk gün 327 Suriyelinin geçiş yaptığı öğrenildi. İkinci gün öğle saatlerine kadar ise Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerinin 120 kişinin başvurusunu sonuçlandırdığı öğrenilirken, işlemi tamamlanan Suriyeliler de resmi geçişlerin ikinci gününde yıllar sonra yeniden topraklarına döndüler. Suriyeli çocuklar ise vatan topraklarına dönmenin mutluluğuyla taşıdıkları yüklerin ağırlığına aldırmadan sınırdan geçiş yaptılar.

Öte yandan öğle saatlerine kadar 120 kişinin geçiş işlemi tamamlanırken bu sayının gün içerisinde 250'yi aşması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber