Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 08 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Çocukken hayalini kurduğu düğünde evlendi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir iş adamı, Osmanlı gelenekleriyle renklenen düğünde dünya evine girdi

Çocukken hayalini kurduğu düğünde evlendi

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde bir iş adamı, çocukken hayalini kurduğu, Osmanlı gelenekleriyle renklenen düğünde evlendi.

Düğün alayı, mehter takımı eşliğinde ilçe merkezinin caddelerinde dolaştı. Gelinin beyaz ata binmesi, düğün alayındakilerin yeniçeri kıyafeti giymesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Misafirlerin kırmızı halı üzerinde, 20 davul ve 20 zurna ile karşılanması da düğüne renk kattı.

İş adamı Kasım Yasdıoğlu, gazetecilere, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Osmanlı kültürünü de tanıttığını belirten Yasdıoğlu, "Tarihini bilmeyen geleceğini de bilemez sözünden yola çıkarak, çocukluk hayalim olan Osmanlı usulü düğünümüzü gerçekleştirdik. Anlayışından dolayı eşime de teşekkür ediyorum. Çok mutluyum" dedi.

Gelin Nazlı Yasdıoğlu da (Tohumoğlu) unutulmaz bir düğün yaşattığı için eşine teşekkür etti.

Kurtuluş Mahallesi muhtarı Süleyman Büyükakçalı da Osmanlı gelenek ve göreneklerine göre düğün yapan Yasdıoğlu'na teşekkür ederek, birlik ve beraberlik adına bu tür düğünlerin arttırılmasını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber