Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 19:43 Yorum: 0

Çocuklar akranları için 7 dilde şarkı söyleyecek

Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu Hemavaz Korosu, Suriye ve Irak'tan gelen savaş mağduru çocuklar yararına Batman ve Diyarbakır'da konser verecek

Çocuklar akranları için 7 dilde şarkı söyleyecek

DİYARBAKIR (AA) - Bağlar Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu Hemavaz Korosu, Suriye ve Irak'tan gelen savaş mağduru çocuklar yararına Batman ve Diyarbakır'da konser verecek.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim Görevlisi Songül Çakmak, aynı zamanda Bağlar ilçesindeki Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Hemavaz Korosunun şefliğini yaptığını söyledi.

Koronun, Suriye ve Irak'tan gelen savaş mağduru çocuklar yararına Batman ve Diyarbakır'da konser vereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Çocuklar konserde Şengal ve Kobane'den gelen çocuklar için arasında Türkçe, Arapça, Kütrçe'nin de yer aldığı 7 dilde şarkı söyleyecek. Konserin gelirleri Şengal ve Kobane'deki çocuklar için kullanılacak. Konser, 5 Mart Perşembe 19.00'da Batman Yeni Kültür Merkezi'nde,  6 Mart Cuma 19.00'da ise Diyarbakır Ciğerhun Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber