Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 12:01 Yorum: 0

Çocuklar Barış için Güvercin ve Dilek Balonu Uçurdu

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi, son zamanlarda hem ülke genelinde hem de dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla “Çocuk Gözüyle Barış” etkinliği altında dilek balonu uçurdular.

Çocuklar Barış için Güvercin ve Dilek Balonu Uçurdu

MALATYA - Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi, son zamanlarda hem ülke genelinde hem de dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla “Çocuk Gözüyle Barış” etkinliği altında dilek balonu uçurdular.

Kapalı Çarşı üzerinde düzenlenen etkinlikte Çocuk Meclisi üyesi Hatice Beyza Hadiç yaptığı basın açıklamasında savaş ve kavgaların olumsuz etkilerini en fazla çocuklar üzerinde hissedildiğini, savaşın en masumlarının çocuklar olurken, yine savaşın en çok vurduğu kişilerin çocuklar olduğunu söyledi.  Hadiç, savaşlarda çocukların hepsinin ölmediğini, bir kısmının anne-babasız yani kimsesiz kaldığını, bir kısmının ise doğup büyüdüğü ülkesini, evini terketmek zorunda kaldığını belirtti.

Hadiç, çocuk meclisi olarak büyüklerin para ve iktidar kavgalarına çocukları dâhil etmemelerini, çocuk olarak sokaklarda kaçmayı değil sek sek oynamayı, ip atlamayı, top koşturmayı istediklerini vurguladı. Büyüklerden, çocukların ölmediği ve savaşın olmadığı bir gelecek istediklerini ifade eden Hadiç, “Barış adına gökyüzüne bırakacağımız güvercinler ve dilek balonları gibi çocuklarında savaş ve kavga meydanlarında olmadan gökyüzünün altında korkusuzca oynamalarını istiyoruz” dedi.

Barış adına atılan her adımı çocuk meclisi olarak desteklediklerini söyleyen Hadiç, çocuk meclisi üyelerine ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a teşekkür etti.

Program boyunca çocuklar “Çocukların yeri savaş meydanları değil, oyun parkları olmalı/ Büyümek istemiyorum, çünkü büyükler savaş istiyor / Kral çıplak! Savaşı isteyen herkes utanılacak halde / Karanlığa küfretme bir fener de sen yak /  Savaş;  yetim çocuk, öksüz çocuk doğurmaz mı?/ Ben büyümek istiyorum, Türkiye gibi savaşı durdurmak için!/ Katığımız sevgi, yükümüz kardeşlik oldukça gücümüz sonsuz olur” vb. yazılı barış ve kardeşlik mesajlarının yer aldığı dövizleri taşıyarak kardeşlik ve sevgiyi anlatan şarkılar eşliğinde eğlendiler.

Programın sonunda dilek balonları ve güvercinleri uçuran çocuklar her daim barış istediklerini yinelediler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber