Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Çocuklar bu kitabı çok sevecek

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu'nun çocuk kalbine dokunan şiirleri kitap oldu.

Çocuklar bu kitabı çok sevecek

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu'nun çocuk kalbine dokunan şiirleri kitap oldu. Çocuk edebiyatı alanında atılım yapan Kayalıpark Yayınları'ndan çıkan "Dört Mevsim Dört Yaprak" isimli kitap, hem çocuklar hem de şiir severler için farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kitabın içeriğinde sunulan incelikler okuyucuya, "Çocuk şiirleri deyip geçmeyin" dedirtiyor. Samanyolu Gezisi, Resimdeki Kuş, Dünya Bu Yüzden Dönüyor gibi şiirleriyle çocukların zihin dünyalarında yeni ışıklar yakan M. Ali Köseoğlu, yeni kitabıyla hem küçüklerden hem de şiir severlerden uzun süre ilgi göreceğe benziyor.

BİR ÇOCUK GÜLÜMSESİN DİYE

Kitaptaki şiirlerle bir çocuğu, bir anneyi, ya da bir babayı hem gülümsetebilir, hem de düşündürebilirse fazlasıyla mutlu olacağını dile getiren M. Ali Köseoğlu, "Kitap çocuklarımızda hatta büyüklerde okuma sevinci ve isteği uyandırabilirse güzel olur. Aslında çocukların bu şiirleri daha iyi anlayacağını ve her şiirin ardından saçtıkları gülücüklerle bana ve dünyaya olumlu mesaj göndereceklerini düşünüyorum. Belki büyükler, hayattaki incelikleri teğet geçtikleri gibi şiirlerdeki incelikleri de çocuklardan daha zor fark edecekler ama onlar da çocuk şiirleri deyip geçmesinler. Mutlaka, en azından çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek adına okusunlar isterim" dedi.

M. Ali Köseoğlu'nun Kayalıpark Yayınları'ndan çıkan "Dört Mevsim Dört Yaprak" kitabını tüm seçkin kitabevlerinin yanı sıra internet ortamından da çevrimiçi alışveriş ile temin etmek mümkün.

M. ALİ KÖSEOĞLU KİMDİR?

M. Ali Köseoğlu: 1976 yılında Kayserili Süleyman-Raziye Köseoğlu'nun son çocukları olarak Konya'da dünyaya geldi. Konya İmam Hatip Lisesi'nin ardından Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. Hasan Kuvvet ve Ahmet Aka ile birlikte çıkardıkları Eylül dergisinin 6 sayı editörlüğünü yaptı. Bülent Sönmez'in yönetimindeki Aşiyan dergisinin sahipliği ve yazı işleri müdürlüğü görevinde bulundu. Özel radyolarda kültür sanat yönetmeni ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Yeni Konya Gazetesi'nde sanat sayfası editörü, yazı işleri müdürü (1998-2000), Hakimiyet Gazetesi'nde yazı işleri müdürü (2003-2007), Konya'da günlük olarak yayımlanan Memleket Gazetesi'nde yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni (2016) olarak görev yapan M. Ali Köseoğlu'nun yazı ve şiirleri Çerağ, Eylül, Aşiyan, Mavi Kuş, Martı, Polemik, Yitik Düşler, Tasfiye, Düş Çınarı, Yedi İklim, Dergâh, Ardıç, Uzak Ülke, Mahalle Mektebi, Memleket Dergi, Beyaz Bulut, Diyanet Çocuk gibi dergilerde yayımlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber