Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Nisan 2014 - 16:28 Yorum: 0

"Çocuklar ve Kentler" etkinliği

Edirne Valisi Duruer:

'Çocuklar ve Kentler' etkinliği

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Hasan Duruer, "Yaratıcı zihinler ülkeler için eldeki en büyük sermaye" dedi.

Edirne Valiliği, İstanbul ve Edirne milli eğitim müdürlükleri ile Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde "Çocuklar ve Kentler" etkinliği düzenlendi.

Vali Duruer, Balkan Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte, her zaman hayallerin, fikirlerden daha önemli olduğunu çünkü hayaller olmasaydı dünyanın bu hale gelemeyeceğini söyledi.

Yaratıcı zihinlerin ülkeler için eldeki en büyük sermaye olduğunu ifade eden Duruer, şunları kaydetti:

"Steve Jobs'un kurduğu bir şirketin 2012 yılı cirosu Türkiye'deki ilk 500 şirketin cirosundan daha fazla, bu yaratıcı zihnin bir artı değeridir. İbn-i Haldun 'ülkelerin cevherleri yetişmiş insanlarıdır' der. Almanya, Japonya, Güney Kore... Üç ülke de tabii kaynaklar bakımdan fakir ama bir şeyi keşfetmişler, eğitim problemini çözmüşler. Biz hala eğitim sistemimizin nasıl olması gerektiğini tartışan bir ülkeyiz. Yüksek öğretimde maalesef 400 bin kişi matematikte, 500 bin öğrenci edebiyatta sıfır çekiyor, bunu sorgulamamız lazım. Bugün Güney Kore'nin, Japonya'nın, Almanya'nın milli geliri bizi fersah fersah geçiyor, işte burada yaratıcı zihinlerin önemi ortaya çıkıyor."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da düşüncenin değerinin erken yaşlarda verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yaratıcı süreç her şeyde olduğu gibi gereksinimler çerçevesinde varlığını sürdürür. O halde öğrenciyi doldurmak değil, öğrencinin gereksinmelerine yanıt aramak, hatta onun yanıt aramasına olanak tanımak daha doğru olur" diye konuştu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin güzel organizasyonlar başardığını, bunu desteklediklerini ifade etti.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, derneğin çeşitli illerde bu tarz etkinlikler yaptığını, yaratıcı zihinler yetiştirmek üzere ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından öğrenciler, şarkı söyledi ve tiyatro gösterisi sundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber