Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 12:34 Yorum: 0

Çocuklar yaşlılar ve sahiller "Martı" timine emanet

Emniyet Genel Müdürlüğü, bisikletli polis timleri "Martı"ların sayısını artırdı, görev alanını genişletti. Bisikletli polisler, parklarda çocukların, yaşlıların ve sahillerde ise turistlerin güvenliğinden sorumlu olacak.

Çocuklar yaşlılar ve sahiller 'Martı' timine emanet

Emniyet Genel Müdürlüğü, bisikletli polis timleri 'Martı'ların sayısını artırdı, görev alanını genişletti. Bisikletli polisler, parklarda çocukların, yaşlıların ve sahillerde ise turistlerin güvenliğinden sorumlu olacak. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Devriye Hizmetleri Şube Müdürü Yalçın Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Martı' timlerinin, parklar, yeşil alanlar, fuar alanları, sahil şeritleri, turistik yerleşim yerleri, mesire alanları ile araç trafiğine kapalı her yer olmak üzere geniş kapsamada görev yapacağını kaydetti. 

Kaya, Türkiye genelinde il ve ilçelerde 'Yunus' ekiplerinin giremediği alanlarda görev yapacak 'Martı' timlerinin, özellikle parklarda çocukların korunması ve sahil kenarlarında yerli ve yabancı turistlerin mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında hizmet vereceğini belirtti. 

Bisikletli polislerin olaylara seri şekilde müdahale edeceğini anlatan Kaya, amaçlarını 'Araç trafiğine kapalı alışveriş merkezleri civarında, vatandaşlarımızı suç ve suçlulardan korumak. Meydana gelebilecek olayları önlemek, suçlular yönünden caydırıcılık ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi' şeklinde dile getirdi.  

Suç önleme kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini, bu kapsamda 'Martı' ekiplerinin devriye görevine hız verildiğini belirten Kaya,  Emniyet Genel Müdürlüğünün, bisikletli polis ekiplerinin filosunu artırmak amacıyla aldığı 150 adet bisikletin, İstanbul, İzmir, Antalya başta olmak üzere 10 ilemniyet müdürlüğüne gönderildiğini kaydetti. 

Bu ekibin özellikle kapkaç ve taciz vakalarında caydırıcı olacağını belirten Kaya, 'Bisikletler, benzin ve mazot kullanan araçlara göre doğayı da kirletmiyor. Çevre dostu polisler iş başında' ifadesini kullandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber