Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:09 Yorum: 0

Çocuklara duygu eğitimi

Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi'nde ücretsiz olarak duygu eğitimi alan çocuklar; empatiden öfke kontrolüne kadar birçok konuda bilgi sahibi...

Çocuklara duygu eğitimi

Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi'nde ücretsiz olarak duygu eğitimi alan çocuklar; empatiden öfke kontrolüne kadar birçok konuda bilgi sahibi oluyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi'nde duygu eğitimi vermeye başladı. 7-12 yaş arası çocukların katıldığı duygu eğitimi, 12 hafta sürecek. Tamamen ücretsiz olan duygu eğitiminin dersleri ise yaklaşık 120 dakika sürüyor.

Eğitimde çoğunlukla duygu kartları kullanılırken, çocuklara "insanların yüzlerine bakarak neler hissetmiş olabileceklerini tahmin etmeye ilişkin beceri kazandırmak", "insanların içinde bulundukları duruma bakarak neler hissetmiş olabileceklerini tahmin edebileceklerine ilişkin beceri kazandırmak, karşımızdaki kişiyi anlamak için olaylara onun bakış açısından bakabilme becerisi kazandırmak" ve "kızmanın ya da öfkelenmenin doğal olduğu ancak kızdığımızda kendimize ya da başkasına zarar vermenin kabul edilemez olduğu bilincini oluşturmak" gibi konularda eğitim veriliyor.

Çocuklara duygu eğitimi

Çocuklara duygu eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber