Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Sağlık 06 Ağustos 2022 - 10:48 Yorum: 0

Çocuklarda bu kırıklar yazın artıyor

Dirsek kırıklarının çocukluk döneminin en sık görülen kırık çeşidi olduğunu ve özellikle yazın arttığını belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi...

Çocuklarda bu kırıklar yazın artıyor

Dirsek kırıklarının çocukluk döneminin en sık görülen kırık çeşidi olduğunu ve özellikle yazın arttığını belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Recep Kurnaz, "Eğer önemsenmezse ve tedavi edilmezse yetişkinlik döneminde dirsek ve ön kolda eğrilikler meydana gelebiliyor" dedi.

Dirsek kırıklarının çocukluk döneminde fiziksel hareketliliğin fazla olması nedeniyle daha sık meydana geldiğinin altını çizen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Recep Kurnaz, çocuklarda meydana gelen dirsek kırıkları hakkında bilgi verdi.

"Yazın, açık havada daha çok görülüyor"

Dirsek kırıklarının çocukluk çağında teşhis ve tedavisinin büyük önem taşıdığını aktaran Acıbadem Eskişehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Recep Kurnaz, "Çocuk dirsek kırıkları çocukluk döneminin en sık görülen kırıklıklarındandır. Görülme sıklığı yaz döneminde artar. Çocuklar açık havada, oyun alanlarına daha çok zaman geçirir; parklara gider, ağaçlara çıkar, bisiklet sürerler. Bundan dolayı düşmelerde özellikle bisiklet sürerken ya da paten veya kaykayla gezerken düşme sonucu oluşan dirsek kırıkları karşımıza geliyor" dedi.

Kırığa göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığını belirten Doç. Dr. Kurnaz, "Bazı kırıklar alçı, bazıları atel desteği ile iyileşebiliyor. Düşme kırığa yol açmasa da bazen yumuşak doku ya da bağ yaralanmalarına neden olabiliyor. Bu durumda elastik bandajla ya da soğuk uygulama, ilaç uygulamasıyla tedavi edebiliyoruz. Tedavi süreci çocuklarda yaklaşık 1-1,5 ayı buluyor. Bu süre sonunda herhangi bir damar sinir yaralanması yoksa çocuklar eski hallerine dönüyorlar" diye konuştu.

Kırık vakalarının yüzde 30 ila 40'ında ameliyat gerektiğine değinen Doç. Dr. Kurnaz "Her kırık ameliyat gerektirmiyor. Ama ameliyatları da daha sık kapalı yöntemle yapılıyor. Genel olarak ameliyatın kapalı cerrahi, açık cerrahi gibi yöntemleri var. Çok deplase olmuş, ayrılmış kırıklarda bazen açık cerrahi tedaviyi tercih edebiliyoruz ama genelde çocuk dirsek kırıklarının yüzde 90'ında kapalı cerrahi yöntemlerle iyileşme gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

"Önemsenmeyen kırıklar eğriliğe yol açabilir"

Çocuklarda tedavi sürecinin yaklaşık bir buçuk ay sürdüğünü ve önemsenmeyen kırıkların büyümeyi etkilediğini vurgulayan Doç. Dr. Kurnaz, "Eğer doğru şekilde tedavi edilmezse, yani önemsenmeyen dirsek kırıkları olursa, o zaman çocukların büyüme plakları etkileniyor. Erişkin dönemde dirsekte, ve ön kolda eğrilikler meydana gelebiliyor. Hareket kısıtlılıkları karşımıza çıkabiliyor. Artroz dediğimiz kireçleme ile ileride karşımıza çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

"Eklem koruyucu aparat kullanın"

Doç. Dr. Kurnaz, bu kırıkların çoğunun spor yaparken ya da açık havada oynarken meydana geldiğini anımsatarak "Çocukların spor yaparken dirsek kırıklarından korunmaları gerekiyor. Önlem almak çok basit. Bunun için el bileğini, dirseğini, dizini koruyacak aparatlar var, onları kullanmaları önemli. Bu sayede kırık ve yaralanma riskini düşürebiliriz" tavsiyesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber