Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Çocukları da babası gibi hukukçu oldu

Adana'da Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Kılıç'ın 3 çocuğu da avukat oldu

Çocukları da babası gibi hukukçu oldu

ADANA (AA) - Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Kılıç'ın, 3. çocuğu da hukuk eğitiminin ardından avukatlık yapmaya başladı.

Adana Barosu toplantı salonunda düzenlenen törende staj dönemlerini tamamlayan, avukatlar Ali Berkan Kılıç, Ayşe Nur İnceler, Nuri Doğan ve Bihter Açıkkan Karacan'a ruhsatnameleri verildi.

Törende avukatlık ruhsatını alan Hakim Kılıç'ın küçük oğlu Ali Berkan'ın, ablası Azra ve ağabeyi Furkan Kılıç'ın ardından avukatlık ruhsatnamesini alması aileyi gururlandırdı.

Hakim Kılıç, törendeki konuşmasında, 35 yıldır hakimlik yaptığını, çocuklarının tamamının da hukuk eğitimi almasından mutlu olduğunu söyledi.

Dedesinin Osmanlı döneminde Bitlis Kadılığı yapan Mecit Esen olduğunu anımsatan Kılıç, şunları söyledi:

''Ailede hukuka geçmişten gelen bir eğilim var. 3 çocuğumun da hukukçu olması beni gururlandırıyor. Hukuk cefa ve çok çalışma gerektiren bir meslek. Türkiye'de hukuk fakültelerinin çoğalması ne yazık ki hukuk eğitiminin kalitesini düşürdü. Umarım bugün ruhsatını alan avukatlar dürüst ve çalışkanlıklarıyla örnek olur.''

Baro Başkan Yardımcısı Murat Loğoğlu ise zor ve meşakkatli bir eğitim döneminin ardından mesleğe adım atan gençlere başarı diledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber