Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Çocukları engelli olan aileye yardım eli

BİTLİS (AA) - Adilcevaz ilçesinde yaşayan ve doğuştan 3 çocuğu engelli olan Emire ailesine, yardım eli uzatıldı.Emire ailesini ziyaret eden AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İlçe...

Çocukları engelli olan aileye yardım eli

BİTLİS (AA) - Adilcevaz ilçesinde yaşayan ve doğuştan 3 çocuğu engelli olan Emire ailesine, yardım eli uzatıldı.

Emire ailesini ziyaret eden AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İlçe Kaymakamı Özer Özbek ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy, aileye ev yapma kararı aldı.

Ziyarette duygulanan Kiler, aileye ev yapılması için ilçedeki emlakçıdan 42 bin 500 lira ödeyerek 700 metre bir arsa satın aldı. Alınan bu arsa üzerine Adilcevaz Kaymakamlığınca ev yapılacak. Belediye ise evin yapımına destek sunacak.

Kiler, yaptığı açıklamada, kendilerine ait kalıcı bir evleri ve imkanları olmadığı için, Emire ailesinin ev sahipleri tarafından sürekli taşındıkları evlerden çıkartıldığını söyledi.

Kiler, "Gerçekten bu çok vahim bir durum. Devletimiz bu tür durumlarda aileleri toplu konutlara yönlendiriyor. Fakat bu ailemizin sakin ve müstakil bir evde ikamet etmesi gerekiyor. Ailenin maddi durumu iyi olmadığı için, kendilerine bir arsa tahsis ettik. İlçe Kaymakamlığımız ve belediyemizde, ailemize acilen ev yapacak. Allah ailenin hasta çoçuklarına acil şifa versin" dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ise ilçede ikamet eden aileye bugüne kadar devletin imkanları ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini bildirerek, aileye hasta ve bakıcı maaşı bağlandığını ifade etti.

Ailenin hastane masrafları karşılanarak, kömür ve bayram yardımları yapıldığını dile getiren Özbek, "Ancak bize konutla ilgili herhangi bir talepleri olmadığı için değerlendirmeye almamışız. Bugün vekilimiz bizzat aileyi ziyaret etti. Satın aldığı arsada, devletimizin tüm desteğiyle aileye bir ev yapacağız. İnşaat sezonu başladığında evin temelini atacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy da ailenin reisi Nurettin Emire ile birkaç kez görüştüğünü ancak kendisine ev konusunda herhangi bir talep iletilmediğini belirtti.

Gürsoy, "Bu ailelere destek olmak boynumuzun borcudur. Allah vekilimizden razı olsun. Arsayı hiç düşünmeden aldı. Ailemize güzel bir ev yapmak da bize kaldı. İnşaallah kısa sürede evi bitirerek, ailemize teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nurettin Emire de kendilerine ev yapılması konusunda bugüne kadar devletten destek istemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Fakat kaymakamlık engelli çocuklarıma maaş bağlayarak, çeşitli destekler verdi. Allah devletimizi var etsin. Çocuklarım engelli olduğu için bazen sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu sebeple ev sahipleri bizi evlerinden çıkarıyor. 2 yıl içinde 4 ev değiştirdim. Artık müstakil ve sakin bir yerde evimizin olması gerekiyor. Bugün vekilimiz ve büyüklerimiz gelip evimizi ve halimizi gördü. Bizden desteğini esirgemeyenlerden Allah razı olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber