Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 26 Kasım 2015 - 15:28 Yorum: 0

Çocuklarımız çevreye karşı daha duyarlı olmalı

Yeşilyurt Belediyesi, çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek için okullardaki bilgilendirme eğitim çalışmaları devam ediyor.

Çocuklarımız çevreye karşı daha duyarlı olmalı

Çer-Çöp, Geri Dönüşüm Evleri, Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama gibi çevre ve insan sağlığına yönelik ilgi uyandıran projelerini hayata geçiren ve toplumsal duyarlılığın artması için önemli adımlar atan Yeşilyurt Belediyesi, çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek için okullardaki bilgilendirme eğitim çalışmaları devam ediyor.

Sağlıklı ve temiz bir toplum konusunda taviz vermeyen bir hizmet politikası sürdüren Yeşilyurt Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğü kontrolünde yürütülen sunum ve bilgilendirme çalışmalarıyla çevre sağlığının önemini gündemde tutuyor.

Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, Atık Pil Toplama Kampanyasına katılarak bugüne kadar 25 kilo atık pil toplayan Ayyıldız Anaokulunda toplanan piller ekipler tarafından imha etmek için alınırken Anaokulu öğrencilerine eğitim çalışması gerçekleştirdi.

“ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTA DOĞA, ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI BİLİNCİ KAZANDIRILMALI”

Öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri etkinlikte Yeşilyurt Belediyesi Çevre ve Koruma kontrol Müdürlüğü Personeli Çevre Mühendisi Ahmet Kerem Doğrul tarafından Çer-Çöp ve Atık Pil Toplama projeleri başta olmak üzere çevre sağlığı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Çevre ve insan sağlığının önemini anlatan çizgi film animasyonlar ve çeşitli sinevizyon gösterilerinin yer aldığı eğitim çalışmasında Çer-Çöp ve Atık Pil Toplama projesi kapsamında okullara yerleştirilen geri kazanımlı kutuların (cam, metal, plastik, kağıt ve karton) kaynağında evsel atıklardan ayrı olarak toplanması, değerlendirme işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği ve bunun çevreye sağladığı faydalar üzerine bilgiler verildi.

Çevre Mühendisi Ahmet Kerem Doğrul, çevreye atılan pillerin içerisindeki zehirli kimyasalların toprağı ciddi anlamda kirlettiğini ve ayrı olarak biriktirilerek, en yakın (mahalle muhtarlıkları, okullar, camiler, belediye binaları gibi kamu kurum ve kuruluşları ile sitelerde) atik pil toplama kutularına bırakmalarını istedi. Eğitim çalışmasına ilgi gösteren minik öğrencilerden biri “şarjlı pil kullanalım yoksa doğamız kirlenir, hayvanlar ölür, yok oluruz” demesi büyük alkış aldı.

Ayyıldız Anaokulu Öğretmenlerinden Selvi Şahbaz, çevre konusunda hassasiyet oluşturulabilmek ve çocuklara küçük yaşta doğa, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen unsurlar hakkında verilen eğitim çalışmasından dolayı Yeşilyurt Belediyesi’ne teşekkür etti.

Okul olarak Atık Pil Toplama Kampanyasına katılıp 25 kilo atık pil topladıklarını ifade eden Şahbaz, “Yeşilyurt Belediyesini çevre sağlığına önem veren bir hizmet anlayışına sahip olmasından ötürü tebrik ediyoruz. Atık pil toplama kampanyasına okul olarak katıldık, çocuklarımızla birlikte topladığımız atık pilleri ve geri dönüşüm kâğıtlarını Yeşilyurt Belediyesine teslim ettik. Çocuklarımızın ve ailelerinin katkılarıyla bu çalışmalarımızı tamamladık. Ancak bu tür çalışmaları yıl boyunca devam ettireceğiz. Yeşilyurt Belediyesi tarafından okulumuza bırakılan Çer-Çöp kutuları ve atık pil toplama kutuları sayesinde geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımızın çevreye karşı daha duyarlı olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünün çevre bilinci üzerine okullara yönelik eğitim çalışmaları devam edecek. Bilgilendirme çalışmasından sonra çocuklara kalem seti, balon ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber