Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Nisan 2015 - 16:56 Yorum: 0

Çocuklarımıza efendimizi öğretmemiz lazım

Dilek ve Şahnahan Yeşil Konak öğrencileri Kurtlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çocuklarımıza efendimizi öğretmemiz lazım

MALATYA - Dilek ve Şahnahan Yeşil Konak öğrencileri Kurtlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikte Dilek ve Şahnahan Yeşil Konak öğrencilerinin peygamber efendimizi konu alan şiirler, naat ve Kuran’ı Kerim gibi gerçekleştirdikleri etkinliklerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca Dilek Yeşil Konak öğrencileri tarafından yapılan etkinliklerde işitme engelliler için işaret diliyle anlatılması büyük beğeni topladı.

Dilek Yeşil Konak’ta eğitim gören Suriyeli öğrencilerin Türkçe şiir okumaları duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

POLAT "YEŞİL KONAKLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZA ÖZ GÜVEN KAZANDIRIYOR"

Dilek ve Şahnahan Yeşil Konak öğrencilerinin kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hac Uğur Polat, “Belediye binalarını bu mahallemizdeki vatandaşlar için sosyal dokuya hizmet edecek, kültürel ve sosyal olarak hizmet edecek semt konağı yapma sözü verdik. Göreve gelir gelmez, bu binaların tadilatlarının yaptık. Ekim ayı itibariyle beş tane Yeşil Konağımız hizmete girdi.  Yeşil konaklarımızda bin iki yüzü aşan öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü yapacağımız en büyük hizmet çocuklarımıza yaptığımız hizmettir. Bugün bir çocuğumuzun gelip burada çok güzel sunuculuk yapması, bir diğerinin çıkıp burada Kuran’ı Kerim okuması, şiir okuması, çocuklarımızın sosyal kültürel olarak, öz güvenli bir şekilde yetişmesi demektir” dedi.

POLAT "ÇOCUKLARIMIZA PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLATIP ÖĞRETMELİYİZ"

Başkan Polat, “Çocuklarımıza efendimizi öğretmemiz lazım, çünkü Hz. Peygamberin hayatını öğrenen bir çocuk Hz. Peygamberin hayatını tanıyan bir çocuk, nebiler nebisini tanıyan bir çocuk, hata yapmaz, yanlış iş yapmaz, kötülük yapmaz, pisliğe bulaşmaz" diye konuştu.

ŞAHNAHANLI MİNİK YÜREKLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANDI

Kutlu doğum haftası nedeniyle Şahnahan Yeşil Konaklarda eğitim gören minik öğrenciler, düzenledikleri programla Peygamber Efendimizi anarak, Kuranı Kerim ve naatlar okudular. Etkinliğin ardından vatandaşlara minik öğrenciler tarafından lokma ikramında bulunuldu.

Şahanahan ve Dilek Yeşil Konaklarda minik yüreklerin düzenlediği Peygamber Efendimizi anma programına, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber