Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 18 Eylül 2014 - 13:18 Yorum: 0

Çocukların kamerayla kaydettiği yaşamları belgesel oldu

Mersin'de çocuklar tarafından çekilen ve ilçelerdeki yaşamı anlatan "Kardeşimin Filmi" belgeseli tamamlandı

Çocukların kamerayla kaydettiği yaşamları belgesel oldu

MERSİN (AA) - Mersin Sinema Derneği'nin (MERSİNEMA)  "Kardeşimin Filmi Projesi" kapsamında 10 çocuğun ilçelerindeki yaşamı kaydettiği görüntüler kullanılarak hazırlanan "Kardeşimin Filmi" belgeseli izleyiciyle buluşacak.

Proje koordinatörü ve yönetmeni Yasin Korkmaz, yazılı açıklamasında, Mersin'e Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göçle gelen çocuklar ile kentin kırsal bölgelerinde yaşayan Yörük çocuklarının birbirini tanımalarını sağlamak için yola çıktıklarını vurguladı.

Geçen yıl başlattıkları proje kapsamında düzenlenen senaryo yarışmasıyla belirlenen 10 çocuğa kamera verdiklerini belirten Korkmaz, onlara kendi senaryolarını çekme imkanı sunduklarını kaydetti.

Çocuklardan günlük hayatlarını görüntülemelerinin istendiğini ve elde edilen görüntülerden 75 dakikalık "Kardeşimin Filmi" belgeseli ortaya çıktığını aktaran Korkmaz, filmin önümüzdeki günlerde gösterime gireceğini bildirdi.

Korkmaz, filmin senaryosu, yönetmenliği ve oyunculuğunda çocukların görev üstlendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çalışmalar tamamen doğal ve çocukların kendi ürünü. Biz müdahale etmedik ve sadece çektikleri görüntüleri kurgudan geçirdik. En ufak müdahalemiz olmadı. İnsan bilmediğinden korkar ve korktuğundan nefret eder. Biz buradan yola çıkarak Steven Spielberg'in sosyal sorumluluk projesini kentimizde uyguladık."

Yapımcılığını Gürhan Ötün ve Nergiz Demir'in üstlendiği proje, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Genç İş Adamları Derneği ve Girişimci İş Kadınları Derneği'nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber