Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

"Çocukların korunması, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" eğitimi

BİLECİK (AA) - Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından personele "Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet" eğitimi verildi.Yetkililer yaptığı açıklamada, kadınlara ve çocuklara yönelik...

'Çocukların korunması, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi' eğitimi

BİLECİK (AA) - Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından personele "Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet" eğitimi verildi.

Yetkililer yaptığı açıklamada, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlere rağmen toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmekte olan, özellikle kadına yönelik olarak gerçekleşen ve aile içi şiddet olayları sonucunda işlenen cinayetlerin yol açtığı zararlar toplumda kalıcı izler bıraktığı kaydedildi.

Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına yönelik çocuk ve kadın suçları işlem astsubaylarına ve personele eğitim verildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla jandarma tarafından yapılacak işlemlere yönelik olarak rütbeli 26 personele eğitim verilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce görevlendirilen çocuk gelişimcisi ve psikolog tarafından kursa katılan rütbeli personele çocuk ve kadın konusunda bilgilendirme yapılarak katkı sağlanmıştır. İl Jandarma Komutanlığı aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile çocukların suç işlemelerinin önlenmesi ve korunması amacıyla ilgili kanunlar çerçevesinde vatandaşlarımız ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde kanunların verdiği görevleri yerine getirmeye devam edecektir. Toplumun temel taşını oluşturan ailenin korunması, kadına şiddetin önlenmesi ve geleceğimizi oluşturan çocuklarımızı her türlü olumsuzluktan korunması amacıyla vatandaşlarımız ihbarlarını "156 jandarma imdat" hattına yapmaları için 24 saat hizmettedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber