Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Ocak 2015 - 19:13 Yorum: 0

"Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" Projesi

Diyarbakır'da hayata geçirilen projenin sertifika töreninde sahne alan polisler, polis eşleri ve projeye katılan çocukların oluşturduğu koro, Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdi

'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' Projesi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da hayata geçirilen "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" Projesi için sertifika töreni düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde yapılan törenin açılışında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirterek, birçok kurum ve kuruluşun da projede yer aldığını söyledi.

Projenin, çocukları ve gençleri hayata hazırlayıp, onların sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak bir uygulama olduğuna değinen Aksoy, "Özelikle Diyarbakır'da çocuklar ve gençlerimizin zaman zaman arzu etmediğimiz hususların içerisine çekildiğini görüyoruz. Temel amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi bu alandan uzak tutmak, onların gelişmesine yönelik katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmektir" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de projeyle güvenli yaşama olumsuz etki eden faktörleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerine dikkati çekerek, projenin diğer illerde de uygulandığını ifade etti.

Proje kapsamında şimdiye kadar 38 meslek dalında bin 510 öğrenciye mesleki eğitim verildiğini ve 900 öğrencinin işe yerleştirildiğini anlatan Böğürcü, bu yıl da 640 kişiye ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

Böğürcü, kurslar için başvuru yapan kişi sayısının 6 bine ulaştığına işaret ederek, "Bu sayı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu da Diyarbakır halkının bize ve uyguladığımız projeye olan inancın, güvencin göstergesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler ile polis eşleri ve projeye katılan çocukların oluşturduğu koro sahne aldı. Çocuklar ile Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendiren polisler ve eşleri, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber