Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Çocuklarını töreye kurban veren babaya, ölüm tehditi iddiası

Kahramanmaraş'ta silahlı saldırı ve kanser nedeniyle 2 oğlunu kaybeden baba, oğlunun kaçırarak evlendiği gelinen ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Çocuklarını töreye kurban veren babaya, ölüm tehditi iddiası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ilçesinde yaşayan Mehmet Özden, 23 yaşında töre kurbanı olan oğlu Uygun Özden'in eşinin ailesi tarafından ölüm tehditleri aldığını iddia ederek, Elbistan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Özden, yaptığı açıklamada, töre cinayetine kurban verdiği oğullarının bitmeyen acısını yaşadığını söyledi.

Oğullarından birini silahlı saldırı da birinin de yaşananlar sonrası kansere yenik düşüp hayatını kaybettiğini vurgulayan Özden, şimdi de kendisinin takip edilip ölümle tehdit edildiğini savundu.

Kendisinden ve ailesinden istediklerini almalarına rağmen halen peşlerinin bırakılmadığını dile getiren Özden, şunları kaydetti:

 "4 yıl önce oğlumu töre cinayetine kurban verdim. Oğlumun emaneti olan gelinimi de aldılar. Yaşadıklarımıza dayanamayan 23 yaşındaki oğlum kanser hastalığına yenik düştü. Halen peşimizi bırakmadılar. Adamlarını gönderiyorlar. Nereye gitsem beni takip ettiriyorlar. Telefonla tehdit ediyorlar. Elbistan Cumhuriyet Savcılığına giderek tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulundum."

- "Bize devletin dahi gücü yetmez' diyorlar"

Daha önce birkaç defa daha suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Özden, kendisine ne yapılacağı bilemeden yaşadığını belirtti.

Bir yere gittiğinde şüpheli bir durum sezdiğinde o ortamı hemen değiştirdiğini, son günlerde de dışarı çıkamaz olduğuna dikkati çeken Özden "Ne yapacağımı bilemiyorum, yetkililerden yardım istiyorum. Ben iki evladımı kaybettim. Evlat acısı ile ne yaptığımızı bilemez olduk. Oğlumu vuranlar beni de öldürmekle tehdit ediyorlar. 'Bize devletin dahi gücü yetmez' diyorlar. Bu şahısların halen benden ne istediğini anlamış değilim" diye konuştu.

- Olay

Göksun ilçesinde, 13 Temmuz 2011'de meydana gelen olayda, Uygun Özden eşi Fahriye Özden ile birlikte katıldığı bir düğün töreninden yürüyerek evine dönerken, Yavuz Selim İlköğretim Okulu yakınlarında, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan F. K ile E. Ö, "planlayarak adam öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber