Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Çoğal: "Çömlek Köy Merası, kalker ocağına dönüştürülmek isteniyor"

Tema Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Edirne'de köy meralarında yaşanan sorunlara bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, "Şimdi de Çömlek...

Çoğal: 'Çömlek Köy Merası, kalker ocağına dönüştürülmek isteniyor'

Tema Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Edirne'de köy meralarında yaşanan sorunlara bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, "Şimdi de Çömlek Köy Merası, kalker ocağına dönüştürülmek isteniyor" dedi.

Şirin Çoğal, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bu bölgede bulunan 25 familya ve bu familyalara ait 92 bitki türü ile birlikte endemik türler de zarar görecektir. Ayrıca proje alanı içinde bulunan fauna türleri sahadaki hareketlilik ve gürültüden dolayı yaşam alanlarını terk etmek zorunda bırakılacak ve doğal hayat bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Proje alanında yapılacak üretim faaliyetleri sırasında çevreye olumsuz etkilerinin olacağı ortadayken Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu Kararlarına ve Bern Sözleşmesi hükümlerine ne derece uyulacaktır?" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber