Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Ekim 2022 - 14:06 Yorum: 0

Coğrafi işaret tescili bekleyen “Ağrı döneri” ülkenin dört bir yanına ulaştırılıyor

Coğrafi işaret tescil girişimi sonuçlanmak üzere olan Ağrı döneri, kalitesi ve lezzetiyle ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

Coğrafi işaret tescili bekleyen “Ağrı döneri” ülkenin dört bir yanına ulaştırılıyor

Coğrafi işaret tescil girişimi sonuçlanmak üzere olan Ağrı döneri, kalitesi ve lezzetiyle ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

Et ve Süt Kurumuna ait kesimhanede, son derece kaliteli etlerle hijyenik bir ortamda pişirilen ve el değmeden kesildikten sonra seri üretimi yapılan Ağrı döneri, burada paketlenerek raflardaki yerini alıyor. Et ve Süt Kurumuna ait kesimhanede incelemelerde bulunan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı döneri için başlattıkları coğrafi işaret tescil girişiminin sonuçlanmak üzere olduğu müjdesini verdi.

Kesimhanede incelemelerde bulunurken açıklama yapan Ağrı Valisi Dr. Varol, "Ağrı'mızın önemli damak tatlarından biri olan Ağrı dönerinin seri üretime geçirildiği Et ve Süt Kurumu tesislerindeyiz. Türkiye'mizin her tarafında döner üretiliyor, her yerin kendine özgü bir üretim şekli var. Burası et memleketi olduğu için çok damakta kalan bir tadı olan doyurucu bir döneri var. Bununla ilgili bir coğrafi işaret tescil çalışması başlatmış durumdayız ve o da sonuçlanmak üzere. Et ve Süt Kurumu da bu döneri ticari olarak üretip marketlere ve diğer bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırmak için bu girişimi başlattı. Satışlar da çok başarılı gidiyor. Bizler de Ağrı dönerinin ülkemizin dört bir tarafındaki vatandaşlarla buluşmasından memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber