Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Kasım 2020 - 12:58 Yorum: 0

Çok Çalışmak Birilerinin Gözüne Mi Battı...?

Malatya'nın en önemli değerlerinden Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut’un 2 Dekanlık 1 Müdürlük yapıyor iddiası almış başını gidiyor

Çok Çalışmak Birilerinin Gözüne Mi Battı...?

Malatya'nın en önemli değerlerinden Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut’un 2 Dekanlık 1 Müdürlük yapıyor iddiası almış başını gidiyor.Peki Rektör Karabulut’un 2 Dekanlık 1 Müdürlük yapıyor mu?Hayır Rektör Karabulut’un 2 Dekanlık 1 Müdürlük  Yapmıyor!Bu İddialar tamamen Asılsız.Peki Aslı Ne bu 2 Dekanlık 1 Müdürlük olayının?

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kuruluş aşaması devam eden, henüz 2 yaşında bir devlet üniversitesi. Tabi olduğu 2547 sayılı kanunun 40b maddesi gereğince görevlendirme ile göreve gelen ve görevlendirme süreleri dolan Dekan ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerine yeni görevlendirme veya atama gerçekleşene kadar üst amir yani Rektör vekaleten bakar.

Peki ek ödenek alıyor mu?

Hayır!... Vekaleten baktığı görevlerden ek ödenek almıyor…

Rektör Karabulut yapmış olduğu bu görevlerin yanı sıra Yükseköğretim Kurumlarının tabi olduğu, 2547 sayılı kanun gereğince bu görevlerden hiçbir ek ödenek almıyor.

Ve bu iddialara kulak asmayan Karabulut, yapmış olduğu icraatlarına hiçbir karşılık beklemeden ve hız kesmeden devam ediyor.

Gelelim şimdi Rektör Karabulut’un yapmış ve yapmakta olduğu bilimsel ve akademik çalışmaların bir kısmına;

Yaşamda sağlıklı iksirleri, Doğada Hayat Var kitapları ile ülke gündeminde ve yurt dışında aranılan bir bilim insanı olarak karşımıza çıkıyor.
Covid 19 sürecinde kendi yerli ve milli yazılımı olan uzaktan eğitimde en önde olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bununla da yetinmeyip, yine kendi yerli ve milli imkanlarıyla aşı çalışmalarına da büyük yol kat etti. Eldeki tahrişi azaltan dezenfektan üretti. Normalleşme süreci için de gerçekleşecek olaylar için tez çalışmalarına şimdiden başladı.

En Önemlisi Malatya’mızın Coğrafi İşaretli Kayısısına Önem Veriyor…

Malatya’mızın en önemli değeri olan kayısı bunca yıldır neden hak ettiği değeri göremiyor?

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulduğu günden bugüne sık sık kayısı ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları ile gündem oluyor.

Acı kayısı çekirdeğinin kanserli hücreleri öldürdüğü, sağlıklı hücreleri ise yenilediğini araştırmaları ile bulmuş ve insanlığın emrine sunmuş...
Yapmış olduğu ulusal boyuttaki panel ve sempozyumlarda çiftçimizin sorunlarnı gündeme getirerek çözüm önerileri hakkında bilimsel çalışmalarını paylaştı.

 

MTÜ Sosyal sorumlulukta önde geliyor….

Öğrencilerini Aselsan, Tubitak başkanları ile buluşturan Rektör Karabulut, “Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin temel amacı, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birliğini sağlamaktır. “

Değerlerine sahip çıkıyor……

Malatya’mızın önde gelen iş adamlarından Ahmet Çalık’a fahri doktora tevdi eden ilk üniversite Malatya Turgut Özal üniversitesi oldu.

Üniversiteler Bilim Üreten Merkezlerdir.

Böylesine çalışmaları iki yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştiren Rektörümüze, Malatya’mızın öz evladına bu çirkin ithamlarda bulunmak, bilmeden yorum yapmak yakışır mı?

Haber Kaynağı: Malatya Olay
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber