Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 01 Ekim 2014 - 23:36 Yorum: 0

Çok iyi bir seri, performans yakaladık

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, "Çok iyi bir seri, performans yakaladık. Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir şekilde döneceğiz" dedi.

Çok iyi bir seri, performans yakaladık

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın deplasmanda Tottenham Hotspur ile karşılaşacak Beşiktaş'ta, teknik direktör Slaven Bilic, iyi bir performans yakaladıklarını dile getirerek 'Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir biçimde döneceğiz' dedi.

Bilic, maçın oynanacağı White Hart Lane Stadı'nda düzenlendiği matbuat toplantısında, Avrupa kupaları ve UEFA Avrupa liginin parçası olabilmenin harika olduğunu belirterek 'Burada bulunmak, burada oynama şansını elde etmek gerçekten aşırı güzel. Yarın gruptaki ikinci maçımıza çıkacağız. Yarınki maç hem bizim hem de Tottenham için gerçekten aşırı önemli. Kuradan sonra da söylemiştim. Biz yalnızca katılmak için burada değiliz, üst turlara ilerlemek için buradayız' diye konuştu.

Hırvat teknik direktor, yarınki maçla ilgili beklentilerinin aşırı yüksek olduğunu anlatım ederek şöyle devam etti: 

'“Büyük bir takıma karşı oynayacağız lakin bilhassa Arsenal’e karşı gösterdiğimiz performans özgüvenimizi yoğun şekilde yükseltti. Büyük takımlara karşı neler yapabileceğimizi gösterdi. Bunun nebati ki belirli bir manası mevcut lakin aşırı da iri bir manası bulunmamaktadır sebebiyse nihayetinde yarın yeni bir maça çıkıyor olacağız. Çok iyi bir seri, performans yakaladık. Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir biçimde döneceğiz.”

'Özgüvenimiz yüksek'

İki takımın da yeteri kadar iyi performans sergilediğini söz eden Bilic, şunları kaydetti:

'Bizim için yahut onlar için daha memnun edici neticeler çıkabilir. Tottenham gerçekten iç sahada iyi oynayan bir takım, son zamanlarda iri masraflar yaptılar, iri beklentileri var. Böyle değerlendirildiklerinde favori şekilde görülebilirler fakat biz de onların Türkiye’deki dengiyiz. Özgüvenimiz yoğun şekilde yüksek, iyi bir takımımız var, iyi performanslar gösteriyoruz ve bizim de burada kazanmak için aşırı ciddi bir şansımız var.'

Hırvat teknik adam, Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek’in sakatlıklarına ve bu oyuncuların yarınki maçta yer alıp almayacaklarına yönelik bir matbuat mensubunun sorusuna ise 'Her iki ad de planlarımız dahilinde. İkisinin de ilk 18’de olabileceği nerdeyse kesin. Belki bir tanesini ilk 11’de kullanabiliriz. Sadece birkaç idman kaçırdılar. Zaten sakatlık öncesinde, sezon öncesinde kamp zamanında yeteri kadar antrenman yaptılar. Sezon başında yeteri kadar maç oynadılar. Bu koşullar altında yarın için yüzde 100 diyemem lakin onları kullanma ihtimalimiz var” cevabını verdi.

Bilic, Beşiktaş’ın yarınki maçta ne benzeri önlemler alacağının sorulmasına ait şekilde da ucuz goller yemelerinin kendilerinin kötü bazı savunmaları bulunduğu anlamına gelmediğini belirterek şunları söyledi:

'4 maçta 2 gol, şampiyon olmaya çalışan, şampiyonluk hedefiyle oynayan bazı için ortalama bir sayı. Umarım yarın bu konu için değişik bir biçimde seyredecek oyun. Yarınki maçın senaryosu da son birkaç maçta iç sahada oynadığımız maçlardan değişik bir biçimde gelişecek. Çok mühim iki öğe var. Bunlardan birincisi: Zemin burada gerçekten harika. İyi pas yapmaya aşırı elverişli. Bu son derece değişik bir hal olacaktır bizim için. İkincisi: Oyun aşırı daha açık olacak. Çünkü iç sahada oynadığımız birkaç maçta devamlı şekilde art yaslanan takımlara karşı oynadık. Yarın böyle olmayacak'

'Elimden geleni yapıyorum'

Basın toplantısında Bilic'in beraberinde bulunan Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba da yarın için aşırı hususi bir beklentisi olmadığını dile getirerek, 'Yarın ben şundan eminim: Bizim taraftarlarımızın sesi, Totthenham’ın taraflarının sesinden daha çok çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Her gün daha iyi ve daha sıkı çalıştığını kaydeden Demba Ba, 'Sakatlık sonrası yüzde 100 seviyeyi tekrar yakalayabilmek için elimden geleni yapıyorum ve bu süreç gayet iyi ilerliyor. Umarım aşırı kısa bir sürede yüzde yüze çıkacağım' dedi.

Beşiktaş hazırlıklarını tamamladı

Öte yandan Beşiktaş, yarın İngiliz takımı Tottenham Hotspur ile oynayacağı maçın hazırlıklarını White Hart Lane Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Bilic yönetimindeki çalışmanın ilk 15 dakikasından görüntü alınmasına izin verildi. Beşiktaşlı futbolcular, antrenmanın bu bölümünde koşu, ısınma hareketleri ve bireysel pas çalışması yaptı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise taktik ağırlıklı emek yapıldığı öğrenildi.

Muhabir: İnci Gündağ

ETİKETLER: Çok , iyi , bir , seri , performans , yakaladık
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber