Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 20 Eylül 2014 - 17:34 Yorum: 0

Çok rahatladım

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, 49 Türk rehinenin kurtarılmasından dolayı çok rahatladığını açıkladı.

Çok rahatladım

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) sebebi ile Irak'ın Musul kentinde rehin alınan 49 Türk vatandaşının kurtarılmasından ötürü memnuniyet duyduğunu belirtti.

Steinmeier, yazılı açıklamasında, özellikle Suriye ve Irak’tan gelen sığınmacı akınları bağlamında büyük yükleri omuzlamaya hazır olmasından dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiklerini anlatım etti.

Türk rehinelerin 3 ay boyunca akıbetlerinin ne olabileceği meselesinde belirsizlik arasında teröristlerin elinde kaldığına işaret eden Steinmeier, '49 Türk rehinenin kurtarılmasından ötürü çok  rahatladım' ifadesini kullandı.

Steinmeier, uluslararası toplumun da son günlerde IŞİD’in barbarlığına karşı mücadelede bölgedeki devletleri yalnız bırakmadığını gösterdiğini kaydetti.

New York’ta BM Güvenlik Konseyi’nde olan Steinmeier, New York’ta dün Güvenlik Konseyi’nde bir araya geldiklerini ve IŞİD teröristlerine karşı ortak ve kararlılıkla hareket edeceklerini açık bir biçimde anlatım ettiklerini bildirdi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber