Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 13:38 Yorum: 0

ÇOMÜ’de boş kontenjan kalmadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2016 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre tüm Türkiye'den büyük bir ilgi ile karşılaştı.

ÇOMÜ’de boş kontenjan kalmadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2016 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre tüm Türkiye'den büyük bir ilgi ile karşılaştı. Sonuçlara göre yaklaşık 10 bin 549 kişi daha ÇOMÜ'lü oldu. ÇOMÜ'nün 4 yıllık okullarında kontenjan doluluk oranı geçen yılların üzerinde gerçekleşerek yüzde 98.81 oldu.

Yerleştirme verilerine göre 10 bin 549 öğrencinin 5 bin 169'i lisans, 5 bin 380'i de önlisans programlarına yerleşti. Lisans programlarında sadece 62 kontenjan boş kalırken bu kontenjanın da ek yerleştirmelerde dolacağı tahmin ediliyor. İlk yerleştirme istatistiklerine bakıldığında 2015'de 69 lise birincisi ÇOMÜ'ye yerleşirken bu yıl 83 lise birincisi ÇOMÜ'lü oldu. İlk 5 binden 15 öğrenci de ÇOMÜ'ye yerleşti. ÇOMÜ'ye yerleşen 10 bin 549 öğrenciden 5 bin 534'ü erkek 5 bin 15'i ise kız öğrenci oldu.

Yerleştirme sonuçlarına il-bölge açısından bakıldığında en çok tercih eden bölgenin 3 bin 903 öğrenci ile Marmara Bölgesi, en çok tercih eden ilin ise bin 485 öğrenci ile Çanakkale olduğu görülüyor. Marmara Bölgesi'ni bin 917 öğrenci ile Karadeniz Bölgesi, bin 238 öğrenci ile de Doğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. En çok tercih eden iller sıralamasında Çanakkale'yi 607 öğrenci ile Balıkesir, 578 öğrenci ile de Bursa takip ediyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Türkiye'de en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olduğunu, bu yıl da güçlü bir şekilde gösterdiğini belirtti. Acer, "Yüksek lisans, lisansüstü programlar, yabancı uyruklu öğrencileri de dikkate aldığımız zaman belki bu sene ilk defa öğrencimiz olacak öğrenci sayısı 13 bini buluyor. Bu da 48 bin-49 bin arasında bir öğrenci sayısına ulaştığımızı gösteriyor. Bunlar bizim sorumluluğumuzu arttıran hususlar. Ama biz sayısal verilerin yanı sıra kesinlikle kalite hususunu ikinci plana atmayan bir yaklaşımla üniversitemize bakıyoruz. Bu aslında biraz üniversitemizin tercih edilirlik oranını da artıran bir husus. Umuyorum çok daha iyi noktalarda olacağız ama bu seneki göstergeler üniversitemizin son bir-iki yıl içerisinde çok daha hızlı bir gelişme gösterdiğini bize bir kez daha göstermiş oluyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber