Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

ÇOMÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Acer, görevine başladı

Prof. Dr. Acer: "Önümüzdeki 4 yıl bizim için bu üniversitenin yönetiminden paralel yapılanmayı silmeyi hedef kabul edip, bu uğurda çalışacağımız bir 4 yıl olacaktır. İnşallah bu 4 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürecek. Bu zihniyetle hareket eden her kim o

ÇOMÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Acer, görevine başladı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yücel Acer, "Önümüzdeki 4 yıl bizim için bu üniversitenin yönetiminden paralel yapılanmayı silmeyi hedef kabul edip, bu uğurda çalışacağımız bir 4 yıl olacaktır. İnşallah bu 4 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürecek. Bu zihniyetle hareket eden her kim olursa olsun, üniversitenin herhangi bir yönetim kademesinde yer bulamayacaktır" dedi.

Görevine başlayan Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale'nin göz bebeği olan bir kurumda, son 4 yıldır belli bir grubun kadrolaşmaya çalıştığı bir yönetim olduğunu söyledi.

"Yani yaygın tabiriyle paralel bir yapılanma oluşmuştur üniversitemizin yönetiminde" ifadesini kullanan Acer, "Bu sadece benim değil, hocalarımızın büyük bir çoğunluğunun rahatsızlık duyduğu, sıkıntı çektiği bir yapı olmuştur. Bu net bir gözlemdir. Bu sadece bizim seçim sürecinde ifade edilmesinin prim yapacağını düşünerek söylediğimiz bir gerçek ve mesele değil. Aynı zamanda üniversitedeki hocalarımızın büyük bir çoğunluğunun ve devletin net bir şekilde tespit ettiği bir durumdur" diye konuştu.

Acer, ÇOMÜ'nün son 4 yılda ehil olmayan, tarafgir, belirli bir grubun temsilcisi olan bir yönetim tarafından yönetildiğini savunarak, şunları söyledi:

"O nedenledir ki üniversitemizde son 4 yılda bir kalite ilerleyişi olmamıştır ve tersine bir gerileme olmuştur. Daha da önemlisi insani olarak ciddi sıkıntıların yaşandığı bir 4 yıl olmuştur. Üniversite hocalarının yaklaşık 3'te 2'sinden fazlası yönetimin değişmesini istemiştir. Bu net bir cevaptır, mesajdır. Bu da üniversitenin son 4 yılını özetleyen bir nokta olmuştur. Önümüzdeki 4 yıl bizim için bu üniversitenin yönetiminden paralel yapılanmayı silmeyi hedef kabul edip, bu uğurda çalışacağımız bir 4 yıl olacaktır. İnşallah bu 4 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürecek. Bu zihniyetle hareket eden her kim olursa olsun, üniversitenin herhangi bir yönetim kademesinde yer bulamayacaktır."

Üniversitenin öğretim üyelerine, Çanakkale'ye, millete ait olan bir kurum olarak varlığını devam ettireceğini, gelişmesini sürdüreceğini vurgulayan Acer, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla amacımız bu paralel yapılanmayı üniversitemizden tamamen silmektir. Bunu yaparken hukuk ve yasalar çerçevesinde hareket edeceğiz. İnsani ilişkileri tamir etmemiz lazım. Son 4 yılda ve seçim sürecinde maalesef seçimde bazı adaylar, buna üniversite yönetimi de dahil, yapacaklarını anlatmak yerine adayları kişisel olarak hedef seçmişlerdir. Bu kişisel hedef seçme yöntemi, bunu sahte twitter hesaplarıyla ve kurulan internet sitelerinde yazılan takma isimli yazılarla bizzat gerçekleştirmiştir, bazı adaylar ve bunların başında önceki yönetim geliyor. Bu aynı zamanda üniversiteye ve ilişkilere zarar vermiştir. Hocalarımız arasında belirli kırgınlıklara, sıkıntılara, yaralanmalara yol açmıştır. Hak edilmeyen bir durumdur bu. Bütün bunları tamir etmek gibi bir işimiz var. Önümüzdeki süreçte üniversitemizdeki hocaların tamamına sahip çıkarak onlar arasındaki kırgınlıkları giderip, huzurlu bir ortam kurmak esas hedeflerimizden birisi olacaktır."

Prof. Dr. Acer, amaçlarının bütün öğretim üyelerini kapsayan, herkesin huzur içinde yaşadığı bir ortamı oluşturmak olduğunu dile getirip, şunları kaydetti:

"Son 4 yıldır kural haline gelmiş ayrımcılığı tamamen sileceğiz. Bir başka hedefimiz, üniversitedeki kalitenin arttırılmasıdır. Ortaya koyduğumuz projeler var. Huzur olmayan yerde verimlilik ve kalite olamaz. Üniversite ve şehir ilişkileri problemli bir hal almıştı. Dolayısıyla üniversitenin Çanakkale ve çevresiyle olan ilişkilerini tamir etmek gibi bir işimiz var, bunu oluşturacak fikirler var kafamızda. Üniversite yönetimimiz siyaset üstüdür. Bilim, eğitim ve toplum katkısından yanadır. Bizim herhangi bir siyasetle, siyasi tarafla ilişkili olması söz konusu olamaz. Bizim topluma katkımız bilimsel ve eğitseldir. Çabamız bu yönde olacaktır." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber