Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:13 Yorum: 0

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan etkin pişmanlık çağrısı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Başsavcı Önder Kemal Sekücü imzası ile yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile ilgili olarak pişmanlık duyan kamu görevlileri...

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan etkin pişmanlık çağrısı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Başsavcı Önder Kemal Sekücü imzası ile yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile ilgili olarak pişmanlık duyan kamu görevlileri ile vatandaşların Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü imzası ile yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrasında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturmalarda bugüne kadar 114 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yürütülen soruşturmalarda 58 kişi tutuklanmış 8 kişi hakkında yakalama emri çıkarılmış, 36 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 12 kişi ise soruşturma sürecinde serbest bırakılmıştır. FETÖ/PDY silahlı terör ile mücadelede etkin pişmanlık duyan vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerin vereceği samimi ifadelerin, bilgi ve belgelerin yürütülen soruşturmalara sağlayacağı katkı büyük önem taşımaktadır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyarak örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlileri ve vatandaşlarımız Türk Ceza Kanunumuzun 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır" ibareleri yer aldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyenlere çağrıda bulunulan açıklamada, "Bu manda örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyen kamu görevlilerinin ve vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmalarını ve örgütün yapısını ortaya çıkaracak bilgi ve belgeleri sağlamaları halinde Türk Ceza Kanunu'nun 221/3. Fıkra maddesine göre haklarında herhangi bir cezaya hükmolunmayacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Örgüt üyesi olan, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden örgüt adına suç işleyen kamu görevlilerinin ve vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmasını ve örgütün yapısını ortaya çıkaracak bilgi ve belgeleri sağlamaları halinde Türk Ceza Kanunu'nun 221/4. fıkra maddesine göre haklarında verilecek ceza 1/3'ten 3/4 oranına kadar indirilecektir. Bu şekilde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerin Cumhuriyet Başsavcılığımıza ya da en yakın kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde Türk Ceza Kanunu'nun 221/3 ve 4 fıkrası uyarınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır" ibarelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber