Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 08 Ekim 2016 - 09:23 Yorum: 0

Çorlu Devlet Hastanesinden bir ilk daha

Çorlu Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği'nde, kalbinde tümör oluşan hasta bölgede ilk kez yapılan bir ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Çorlu Devlet Hastanesinden bir ilk daha

Çorlu Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği'nde, kalbinde tümör oluşan hasta bölgede ilk kez yapılan bir ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğine nefes darlığı, bacaklarda şişlik ve bayılma atakları şikayetleri ile 69 yaşındaki bir bayan hasta başvurdu. Yapılan tetkiklerin sonucunda hastanın kalbinde kalp tümörü tespit edildi. Çorlu Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ahmet Aksoy ve Op. Dr. Halil Berkan Özpak ameliyathane ortamında kalp-akciğer makinesi eşliğinde hastanın kalp tümörünü çıkararak sarmış olan mitral kapağını da eş zamanlı olarak başarılı bir şekilde tamir etti.

Kalp tümörleri, kalpten kaynaklanan iyi ve kötü huylu veya kalp dışı kaynaklı tümörler olarak ikiye ayrılıyor. Kalp dışı kaynaklı olan tümörler yaklaşık 20 kat daha fazla görülüyor. Bu tümörlerin yüzde 75'i iyi huylu olup bunların da yaklaşık yüzde 50'sini "miksoma'lar oluşturuyor.

Çorlu Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Nefes darlığı ve kalp yetmezliği, mitral kapağın geçici olarak tıkanmasına bağlı olarak bayılma atakları, Sağ kapakçık tümörlerinde sağ kalp yetmezliği, Karaciğerde büyüme, karında sıvı birikmesi, bacaklarda şişlik. Kalbin sol tarafında kalp miksoması bulunan hastaların çoğu tipik yakınma ve belirtiler ile karşımıza çıkar. Bu durum kalp miksomasının özellikle, kalbin sol tarafında bulunan mitral kalp kapağını tıkaması (bloke etmesi) ile ilişkilidir. Bu durum çoğu zaman belli pozisyonlarda ortaya çıkmaktadır. Ancak, ortaya çıktığında kalp kan akımını da azalttığı için, baş dönmesi, ani tansiyon düşmesi, nefes darlığı ve bazen öksürük gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Yapılan fizik muayene sırasında, mitral kapak bölgesinde üfürüm sesi duyulması tipiktir" denildi.

Çorlu Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan ve başarı ile sonuçlanan ameliyattan sonra hasta 5. günde taburcu edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber