Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2016 - 23:08 Yorum: 0

Çorlu Kaymakamlığından Mahalle Muhtarlarına Eğitim Programı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde görev yapan muhtarlara yönelik olarak eğitim programı düzenlendi.

Çorlu Kaymakamlığından Mahalle Muhtarlarına Eğitim Programı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde görev yapan muhtarlara yönelik olarak eğitim programı düzenlendi. Kaymakam Levent Kılıç, Çorlu'daki yetim çocukların tespiti ve korunması, Çorlu'ya yeni okullar kazandırılması ve başarılı kişilere verilen Hüdavendigar Başarı ödüllerinin verilmesi projeleri ile ilgili olarak mahalle muhtarlarına bilgiler vererek, destek istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aziz Günden Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, muhtarların asayiş görevleri, muhtar taleplerinin takibi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün iş ve işlemleri, kadına yönelik şiddet, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çalışmaları, çiftçi mallarını koruma kanunu, mera kanunu, toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu, nüfus hizmetleri ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemi konularında muhtarlara bilgiler verildi.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Çok sayıda muhtarın toplantıya katılmamasının üzücü olduğunu dile getiren Kaymakam Levent Kılıç, "Böyle bir program yapılıyor ve arkadaşlarımızın bir bölümü yok. Buradakilere sözümüz yok tabi gelenlere teşekkür ediyoruz. Ama bir işleyiş, kamuda bir çalışma varsa, hep birlikte görev yapıyorsak herkes de üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.

Bazı eksiklikleri de dile getiren Kaymakam Kılıç, "Bir sürü eksiklerimiz var. Bizim de oluyor, memurlarımızın da oluyor, muhtarlarımızın da oluyor. Zaman zaman bize gelen çok şikayetler oluyor. Hatalı işlemler olabiliyor, bu bilerek yapılan hatalar değil. Bilse yapmayacak ama mevzuattan kaynaklanan ufak püf noktası dediğimiz şeyler. Bilinmiş olsa muhtarlar da vatandaş da zor durumda kalmayacak. Hepimiz bir ağacın kökünden dallarına kadar uzanan yapıdayız. Aynı hareketleri sağlayamazsak, uyum içinde olamazsak, ilçenin yönetiminde de değişik sorunlar, sıkıntılar yaşanabilir. Birbirimize saygı göstermemiz gerekir ki, belli şeyleri kolayca aşabilelim. O anlamda da aslında çok projelerimiz de gelecekte daha başarıyla yapabiliriz. Geçmişte de başarılı çalışmalarımız oldu. Mahalle maçları dediğimiz projelerimiz oldu. Hem 23 Nisan'da hem de 19 Mayıs'ta başarı ile uyguladık. Hatta yazın da yaz turnuvası yapalım, yaş sınırı olmasın önerileri geldi. Ramazan ayından sonra belki böyle bir uygulama da yapılabilir" diye konuştu.

"MAHALLEYE DÖNEN KÖYLERDE ULAŞIMLA İLGİLİ BELLİ SIKINTILAR VAR"!

Mahalleye dönüşen köylerdeki sıkıntıları da dile getiren Kaymakam Kılıç, "Köylerden mahalleye dönen yerlerde özellikle ulaşımla ilgili belli sıkıntılar var, okullarla ilgili sıkıntılar var. Biz bu konuda kampanya başlatmak istiyoruz. İki ayrı işadamımız okul yaptırma sözü verdi. Yerleri belediyeden ben aldım. Öncelik nerede yoğunluk varsa oraya ağırlık vereceğiz. Düzenlenecek kampanyalarda sizlere de ihtiyaç olacak. Bir tuğla da sen koy benzeri kampanyalar yapacağız. Başlatmadık ama 100 bin lira verene derslik adı verme kampanyamız da olacak. Daha başlamadan 3 kişi biz veririz dediler. Bir de bizim Velimeşe OSB'de toplantımızda, OSB olarak sanayicilerimize aynı yöntemle Velimeşe OSB Ortaokul gibi okul yaptırıp, dersliklere sanayicilerin adını vermek gibi bir konuşma geçti. Bunlar kesin olacak şeyler değil. Bu noktada sizlerin de önerileri olabilir. Neticede onun mahallesi, bunun mahallesi diye bir şey yok, öbür mahalleye yapılan okul diğer mahalleyi de rahatlatacak" şeklinde konuştu.

"YETİM ÇOCUKLARA YÖNELİK DÜZENLENEN PROJE ÇORLU HAMİYET"

"Yetim çocuklarla ilgili sene başından beri yürüttüğümüz projelerimiz var ve bunun adını artık Çorlu Hamiyet olarak belirledik" diyen Kaymakam Levent Kılıç, şunları söyledi:

"Hami olmak, sahip çıkmak manasında yet bölümünü de yetimden aldık ve adına Çorlu Hamiyet Projesi dedik. Babası vefat etmiş 460'a yakın çocuğumuz var. Bunlarla ilgili olarak bir Türk Halk Müziği Korosu kurduk. Buğra Keskin hocamız güzel çalışmalar yaptı. Onların acısını, yetimlerin acısını psikolojik olarak azaltmalıyız. Babası vefat edeli 3-4 yıl olan var ve hala inanamıyorlar. Onlara, yetime sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu konuda da sizlerden yardım istiyorum. Mahallelerinizde yetim çocuklar olabilir, sonradan yetim kalan çocuklar olabilir. Onlara sahip çıkmak adına da Çorlu Hamiyet Projesi'ni tam manasıyla hayata geçirmek ve onlar için geziler düzenlemek istiyoruz. Çocukların motivesini en üst düzeye çıkartmak ve sahipsiz olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Toplumun onlara sahip çıktığını göstermek istiyoruz. Çünkü madde bağımlılığı ile ilgili de hepimize de çok görevler düşüyor. Çünkü sahipsiz çocukları bir şekilde sahiplenen birileri çıkabiliyor. Bu nedenle toplum olarak önce bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Sahip çıkmamızın yolu da mahallede bulunan okuldur, öğretmendir, müdürdür ama önce muhtardır. Muhtarların bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz."

HÜDAVENDİGAR BAŞARI ÖDÜLLERİ HAZİRAN'DA YAPILACAK

Geçen yıl başlattıkları Hüdavendigar Başarı Ödülleri'ni bu yıl da yapacaklarını hatırlatan Kaymakam Kılıç, "Haziran ayında okullar kapanınca yapacağız. Mahallelerimizde iyilik projesi diyebileceğimiz değişik şeyler yapanları bizlere iletin ön plana çıkaralım. Basında hep kötü haberler okuyup, kötü şeyler işitiyoruz Türkiye'de, Çorlu'da güzel şeyler olduğunu hatırlatmak adına ödül törenimize bu yıl da devam edeceğiz. Aslında içimizde de bu ödülleri alacak çok insan vardır. Bunları bir adım öne çıkarmalıyız. 70 yaşını aşkın ve kimsesi olmayan bir kişi bankadaki 30 bin TL parasını Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu'na verdi. Okulun kütüphanesi yapıldı ve adı verildi. Yaşlı bir insan aslında parasız kalmaktan korkar, birikimini kenara koyar ama bu kişi tüm birikimini kimsesi olmadığı halde okula veriyor. Belki bunu örnek alan diğer insanlar da yapabilir" şeklinde konuştu.

Hükümet Konağı hakkında da bilgi veren Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç,"Ramazan ayı geliyor, okullar tatil oluyor. Çorlu biraz daha sakin bir hayata dönecek. Hükümet Konağımız Ekim ya da Kasım ayında bitecek. Biz de daha rahat hizmet vereceğiz. Milli Eğitim, Müftülük ve SGK dışında tüm dairelerimiz orada olacak" dedi.

Kaymakam Kılıç'ın konuşmasının ardından, muhtarlara yönelik olarak düzenlenen eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber