Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 26 Ağustos 2016 - 16:28 Yorum: 0

Çorum’da PTT çalışanları 3 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı

Çorum'un Kargı ilçesinde, 3 kişi PTT görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Çorum’da PTT çalışanları 3 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı

Çorum'un Kargı ilçesinde, 3 kişi PTT görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Telefonla aradıkları yüzlerce vatandaşı ülke gündemini takip ederek geliştirdikleri yöntemlerle dolandıran şahıslar, şimdi de FETÖ/PDY'nin darbe girişimini fırsat bildi. Çorum'un Kargı ilçesinde vatandaşları telefonla arayarak dolandırmaya çalışan vurguncuların planı, Kargı PTT Şubesi personelinin sayesinde son anda engellendi.

Edinilen bilgiye göre, M.A.A.'yı telefonla arayan dolandırıcılar, terör örgütüne üye olduğunu ancak suçsuz olduğunu bildiklerini bununla ilgili yapacakları bir operasyonda kendilerine yardımcı olmaları halinde suçsuz olduğunu ispatlayabileceklerini söyledi. Şahıslar, korkarak tekliflerini kabul eden M.A.A.'ya hemen PTT şubesine gitmesini, 8 bin lirayı verecekleri bir hesaba göndermelerini ve kesinlikle telefonu kapatmaması gerektiğini belirtti. PTT şubesine elinde telefonla girerek 8 bin lira havale yapmak isteyen M.A.A.'nın dolandırıldığını anlayan PTT görevlileri, "Telefonu kapat dolandırılıyorsun" diyerek durumu polise haber verdi.

"Gerçek polislere inanmadı"

PTT görevlilerinin söylediklerini duyan dolandırıcılar "Sakın telefonu kapatma yoksa operasyon başarısız olur" diyerek M.A.A.'yı korkuttu. Bu sırada içeri giren polislerin sesini duyan dolandırıcı "onlar sahte polis inanma" diyerek, kendisinin gerçek polis olduğunu söyledi. Polisin ısrarına rağmen telefonu kapatmayan M.A.A. "Siz polis değilsiniz" diyerek resmi üniformalı polislerle tartışmaya başladı. Üzerlerinde üniforma olduğu halde kimliklerini çıkartarak gösteren polislere halen inanmayan M.A.A. resmi polis aracının da sahte olduğunu söyledi. Çevredeki vatandaşların ısrarı sonucu polisler ancak kendilerinin gerçek, telefondakilerinse sahte polis olduğuna inandırdıkları M.A.A.'yı 8 bin lira dolandırılmaktan kurtardı.

Bir diğer telefon dolandırıcılığı olayı ise ilçede yaşayan M.A. isimli vatandaşın başına geldi. M.A.'yı arayarak polis olduklarını, PTT hesabının FETÖ'nün eline geçtiğini söyleyen dolandırıcılar, M.A.'nın masum olduğunu bildiklerini bunu ispatlamak için verecekleri hesaba 13 bin lira göndermesini isteyerek, göndereceği parayı daha sonra kendisine iade edeceklerini söyledi. Telefondaki dolandırıcılara inan M.A. vakit kaybetmeden PTT Kargı şubesine gelerek vezne görevlisine 13 bin lira havale yapmak istediğini söyledi. Sürekli telefonla görüşen M.A.'nın davranışlarından şüphelenen vezne görevlisi sistemin arızalı olduğunu söyleyerek M.A'ya beklemesi gerektiğini söyleyerek oyaladı. Durumu polise bildiren PTT görevlileri, polis ekiplerinin gelmesiyle M.A.'yı 13 bin lira dolandırılmaktan kurtardı.

Bir başka dolandırıcılık olayı ise ilçede yaşayan, V.K isimli vatandaşın başına geldi. Yine aynı yöntemle V.K.'yı dolandırmaya çalışan telefon dolandırıcıları V.K.'nın PTT'ye giderek verecekleri hesaba 11 bin 500 lira havale etmesini istedi. PTT şubesine gelerek vezne görevlisine havale yapacağını söyleyen V.K.'nın sürekli telefonla görüşmesinden ve hareketlerinden şüphelenen vezne görevlisi parayı kime gönderdiğini sordu. V.K.'nın çelişkili konuşmalarından şüphelenen vezne görevlisi, telefonu kapatmasını istedi. Görevli, telefonu kapatan V.K.'ya dolandırıldığını söyleyerek durumu polis ekiplerine haber verdi.

"Telefon Dolandırıcılığına Karşı Dikkatliyiz"

Kargı PTT Şube Müdür V. Nuri Şentürk, telefon dolandırıcılığına karşı personelin son derece dikkatli olduğunu belirterek, şüpheli hallerde müşteriyi oyalayarak hemen güvenlik güçleri ile irtibat kurduklarını bu yöntemle son günlerde 3 kişiyi 32 bin 500 lira dolandırılmaktan kurtardıklarını belirtti.

Vatandaşların genelde hep aynı yöntemle dolandırıldıklarını belirten Nuri Şentürk, "Biz vatandaşın dolandırıldığını anlayıp soruyoruz, bu kadar parayı nereye gönderiyorsun diye. Telefonla konuşuyor ve çelişkili cevaplar veriyorsa durumu güvenlik güçlerine haber veriyoruz" dedi.

Müşterilerine her konuda yardımcı olmak için için hizmet verdiklerini belirten Şentürk, "Dolandırılan müşterilerimiz o anda işlemlerini yapmadığımız veya beklettiğimiz için bize kızıyorlar ancak sonradan gerçeği öğrenince gelip bize teşekkür ediyorlar" diye konuştu.

Çorum’da PTT çalışanları 3 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı

Çorum’da PTT çalışanları 3 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber