Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Nisan 2014 - 23:43 Yorum: 0

Çorum'da sağanak

Sağanak kent merkezinde etkili oldu

Çorum'da sağanak

ÇORUM (AA) - Çorum'da sağanak nedeniyle bir binanın çöken istinat duvarından sızan su, zemin kattaki dairede baskına neden oldu.

Kent merkezinde başlayan sağanak, kısa sürede etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren yağışta, bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

155 Polis İmdat hattına, bir binanın istinat duvarına yıldırım isabet etmesi sonucu duvarın yıkıldığı ve sızan suyun zemin kattaki bir dairede baskına neden olduğu ihbarını değerlendiren ekipler, Ulukavak Mahallesi'ndeki söz konusu binaya gitti. 

Çorum Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de kısa sürede olay yerine ulaşmasının ardından 30 santimetre yüksekliğe ulaşan su birikintisinin, daireden tahliyesine başlandı. Evdeki eşyaların sular altında kalması üzerine ev sahibi Dudu Tütüncü'nün fenalık geçirdi. Tütüncü, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sakinleştirildi. 

Evdeki suyun tahliyesinin ardından ilgililerce hasar tespit tutanağı hazırlandı. Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de binanın önünde toprakla set oluşturdu.

Ev sahibinin kızı Ayten Tütüncü, sağanak öncesinde uzun süre gök gürültüsü olduğunu şimşek çaktığını belirterek, istinat duvarının da yıldırım isabet etmesi sonucu yıkıldığını öne sürdü. 

İstinat duvarının çökmesiyle sızan suyun da zemin kattaki evlerine dolduğunu ifade eden Tütüncü, "Yıldırım düşünce çok korktuk. Binanın sallandığını hissettik. İstinat duvarı yıkılınca bütün su zemin kattaki dairemize doldu. Sular dizlerimize kadar geliyordu. Eşyalarımızın tamamı sular altında kaldı. Odalar berbat oldu, eşyalar zarar gördü. Dairemizde hasar büyük" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber