Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 18:38 Yorum: 0

Çorum'daki cinayet davası

Cezaevinde aralarında tartışma yaşanan iki çocuğun tahliyelerinin ardından yanlarına arkadaşlarını da alarak kent merkezindeki bir parkta buluşması sonucu çıkan ve bir çocuğun hayatını kaybettiği silahlı kavga olayıyla ilgili devam eden duruşmada 3'ü tutu

Çorum'daki cinayet davası

ÇORUM (AA) - Cezaevinde aralarında tartışma yaşanan iki çocuğun tahliyelerinin ardından yanlarına arkadaşlarını da alarak kent merkezindeki bir parkta buluşması sonucu çıkan ve bir çocuğun hayatını kaybettiği silahlı kavga olayıyla ilgili devam eden duruşmada 3'ü tutuklu 5 sanık hapis ve para cezalarına çaptırıldı.

Geçen yıl nisan ayında, Çarşı Polis Merkezi yakınlarındaki bir parkta çıkan ve 16 yaşındaki Ali D'nin yaşamını yitirdiği, aynı yaştaki Yasin A'nın da yaralandığı silahlı kavga olayıyla ilgili 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmalarına devam edildi.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar H.B. (16), Sedat K. (18), Dursun G. (18) ile tutuksuz sanık B.S. (16) katılırken, diğer tutuksuz sanık Ş.S. (16) duruşmaya katılmadı.

Hakim karşısında son kez ifade veren H.B, maktul Ali D'nin kendisine bıçakla saldırdığını ve kendisini korumak için yanında bulunan tüfekle ateş ettiğini ifade ederek, "Olayın bu dereceye geleceğini tahmin etmiyordum. Yanımda bulunan arkadaşlarım da benim yüzümden cezaevinde kalıyor. Pişmanım" dedi.

Tutuklu sanıklardan Dursun G. ise emniyet ve savcılıktaki ifadesinde olayı kendisinin işlediğini belirttiğini ancak bunun doğru olmadığını kaydetti.

Psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu sorunlardan kurtulmanın yolunu da cezaevinde kalmak olarak gördüğü için suçu üstlendiğini ifade eden Dursun G, "Benim olayla bir ilgim yok. Tek suçum olay günü orada bulunmam. Çok pişmanım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Taraf avukatlarının dava ile ilgili savunmalarını alan mahkeme heyeti, karar için duruşmaya 10 dakika ara verdi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, sanıklardan H.B'ye Ali D'yi öldürme suçundan yaşının küçük olması nedeniyle 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti diğer sanıklar Sedat K'ye "çocuğa karşı kasten adam öldürme" suçundan 20 yıl, B.S'ye "adam öldürmeye yardım" suçundan 6 yıl 3 ay, Dursun G'ye  "adam öldürmeye yardım" suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Yasin A'yı yaralamak suçundan ise tutuksuz sanık Ş.S'yi para cezasına çaptıran mahkeme heyeti, Dursun G'nin cezaevinde yattığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

- Olay

4 Nisan 2014'te Çarşı Polis Merkezi yakınlarındaki bir parktan silah sesleri duyan ekiplerin, gittikleri olay yerinde iki çocuğu av tüfeğiyle vurulmuş halde bulması sonrasında yaralılar, ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. 

Yaralıların ifadeleri doğrultusunda çalışma başlatan ekipler, şüpheliler H.B. (16), B.S. (16), Sedat K. (18) ve Dursun G'yi (18) olay yeri yakınlarında yakalamış, şüphelilerin kaçarken attıkları pompalı tüfeği de park halindeki bir aracın altında bulmuştu. Şüphelilerden H.B. (16), Sedat K. (18) ve Dursun G. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış, B.S, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, daha sonra gözaltına alınan Ş.S. de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber