Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Kasım 2014 - 17:48 Yorum: 0

Çorum'daki yangın

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangınla ilgili AFAD tarafından Çorum Valiliğine 380 bin liralık ödenek gönderildiğini bildirdi

Çorum'daki yangın

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangın için Çorum Valiliğine 380 bin liralık ödenek gönderildiğini bildirdi.

Uslu, 14 Kasım tarihinde Çukuröz köyünde çıkan ve 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar ve yardımlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, genel hayatın etkilendiği üzücü olayın ardından devletin bütün imkanlarını bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Çorum Valiliği koordinesinde yangının çıktığı ilk günden itibaren gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Uslu, bu çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Uslu, yangında mağdur olan vatandaşlar için köyde konteyner kent kurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Van'dan gelen konteynerlerin, bakım ve onarımları tamamlandı. Mutfak dolapları ve banyoları yenilenen konteynerlere sıcak su ihtiyacı için de termosifon takılmıştır. Elektrik, kanalizasyon ve su tesisatları tamamlanan konteynerler vatandaşlarımıza teslim aşamasına gelmiştir. İlk etapta afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 150 bin, geçici iskan amaçlı gönderilen konteynerlerin nakliye, bakım, onarım çalışmaları ve diğer ihtiyaçların karşılanması için 180 bin ve Bayat Belediyesi'nin yangın söndürme çalışmalarında kullandığı makine ve ekipmanın akaryakıt ihtiyaçları için ise 50 bin lira olmak üzere toplamda 380 bin liralık ödenek Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Çorum Valiliğine gönderilmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber