Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:58 Yorum: 0

Çorumlu İnşaat İşçisinden Somalı Madenciler İçin Şiir

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin acısı sadece Manisa'da değil tüm yurt...

Çorumlu İnşaat İşçisinden Somalı Madenciler İçin Şiir

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin acısı sadece Manisa'da değil tüm yurt genelinde tazeliğini koruyor. Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Yusuf Çıtak isimli inşaat işçisi, Soma'dan kilometrelerce uzakta hiç tanımadığı maden şehitleri için yazdığı şiirle bunun en güzel kanıtlarından birini ortaya koydu.

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Karakocalı köyünde yaşayan ve geçimini inşaat işçiliği yaparak sağlayan 43 yaşındaki Yusuf Çıtak 2 yıl önce yaşanan ve tarihe dünyanın en büyük maden kazalarından biri olarak geçen Soma faciasının acısını hala yüreğinde yaşadığını belirterek duygularını kaleme aldığı "Soma" isimli şiirle dile getirdi.

Faciadan önce Soma'nın adını duymadığını ve maden işçilerinin ne şartlarda çalıştıklarından bihaber olduğunu belirten Çıtak şiirinde şu dizelere yer verdi:

"Soma denilen ilçeyi bilmezdik, Yer altında çalışanı görmezdik, Manisa'nın Soma denilen yerde, 301 şehit verdik kara yerde. Anne, bacı, çocuk, kardeş sabreyle, Türkiye kalple yürekle sizinle. Soma'da anneler çocuklar ağladı, Milliler siyah kurdele bağladı, Bu acıya artık sabır kalmadı, Milletçe yürekleri dağladı. Allah'ım bu acı son olsun, Somalı 301 kardeşim mekanın cennet olsun, Türkiye, milletçe başımız sağ olsun."

Çorumlu İnşaat İşçisinden Somalı Madenciler İçin Şiir

Çorumlu İnşaat İşçisinden Somalı Madenciler İçin Şiir

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber