Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Çorum'un turizm master planı hazırlanıyor

Hitit Üniversitesi tarafından kentin turizm master planının hazırlandığı bildirildi

Çorum'un turizm master planı hazırlanıyor

ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi tarafından Çorum'un turizm master planının hazırlandığı bildirildi.

Çorum'un turizm alanındaki sorunlarının çözümü ve yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla kurulan Anatolia Turizm Derneği'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti.

Dernek başkanı Ali Akkuş, 1997 yılında dönemin önde gelen turizmcileri tarafından kurulan ancak daha sonra atıl duruma düşen derneğin yönetimini devraldıklarını belirterek, tamamen gönüllü turizmcilerden oluşan yönetim kurulu ile Çorum turizmine yeni ufuklar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çorum'un turizm pastasından daha fazla pay almasının önündeki engelleri tespit etmek üzere çalışma yaptılarını aktaran Akkuş, "Görevi devraldıktan sonra çalışmalarımıza hız verdik. Ağırlıklı olarak stratejik planımızı tamamlamaya çabalıyoruz. Ayrıca altışar aylık iki ayrı faaliyet planı hazırladık. Planlamalarımızda, bütçeye kadar bütün detaylara yer veriyoruz. İlimizin tanıtımına, turizm anlamında yeni ufuklar kazandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

TSO Başkanı Başaranhıncal da genç bir ekibin, Çorum'un en önemli sektörlerinden biri olan turizm konusunda elini taşın altına koymasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte yapacağınız etkinliklerde, aynı etkinliğin tekrarı olmaması adına bizden destek isteyebilirsiniz. Elimizden gelen desteği sağlarız. Çorum olarak yeni fikirlere, yeni projelere ihtiyacımız var" dedi.  

Çorum'un turizm alanında büyük kazanımlara sahip olduğuna dikkati çeken Başaranhıncal, "Bu kazanımları ne kadar değerlendirebiliyoruz? Bunu masaya yatırmamız ve tartışmamız lazım. Kentin turizm alanında eksiklikleri var. Hitit Üniversitesi tarafından Çorum'un turizm master planı hazırlanıyor. Bu çalışma tamamlandığında bizlere yol gösterecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber